logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grzejniki aluminiowe z głowicami termostatycznymi nie grzeją – mieszkanie, ciepłownia miejska

MiszaMmm 10 Paź 2011 17:27 2919 9
REKLAMA
  • #1 10012799
    MiszaMmm
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam,

Niedawno kupiłam mieszkanie. Jako, że zrobiło się zimno, a grzejniki w mieszkaniu nadal nie grzeją, postanowiłam sprawdzić czy poza moim lokum są ciepłe. Okazało się, że tak.
    Grzejniki są aluminiowe, mają głowice termostatyczne - wszystkie odkręcone na maksimum.
    Cóż może być przyczyną tego, że nie żaden grzejnik w mieszkaniu nie grzeje?
    Proszę o pomoc i rady.
  • REKLAMA
  • #2 10012872
    telbod
    Poziom 32  
    Ocena: 239
    Mogą być zapowietrzone, mogą być kryzy zakręcone. może nie być wody. Własna kotłownia w budynku, czy ciepłownia miejska??
  • REKLAMA
  • #3 10012915
    MiszaMmm
    Poziom 9  
    Ciepłownia miejska.
  • #4 10013042
    telbod
    Poziom 32  
    Jeżeli masz odpowietrznik w grzejnikach , to wkrętak płaski i odpowietrzyć. a rurki trochę są ciepłe czy wcale, grzejniki też cale czy częściowo zimne. Dużo nie wiadomych.
  • #5 10013073
    MiszaMmm
    Poziom 9  
    rurki i całe grzejniki są zimne - żadnego ciepłego miejsca.
    odpowietrznik mam tylko w jednym grzejniku, z tego co widzę.
  • REKLAMA
  • #6 10013111
    telbod
    Poziom 32  
    Lekko odkręcić, jeśli syczy ok, poczekać na wodę, jeśli nic nie leci ani powietrze, ani woda zgłosić do administracji....Sprawdzić czy grzejniki mają na odejściu zaworki.
  • #7 10013172
    MiszaMmm
    Poziom 9  
    tak zrobiłam - zaczął minimalnie grzać z jednej strony.
    zawory na odejściu są.
  • #8 10013187
    telbod
    Poziom 32  
    Sprawdź czy nie są zakręcone. Może poprzedni właściciel chciał abyś go CIEPŁO wspominał. Zaworki na odejściu , mogą być na klucz ampulowy. Nie wiem co tam ci wstawili
  • #9 10013199
    MiszaMmm
    Poziom 9  
    Zrobiłam to już na samym początku - wszystkie odkręcone.
  • REKLAMA
  • #10 10040826
    prezes5000
    Poziom 20  
    Ocena: 75
    A czy u sąsiadów (góra ,dół grzeją)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z grzejnikami w nowo zakupionym mieszkaniu, które nie grzeją pomimo odkręconych głowic termostatycznych. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali kilka potencjalnych przyczyn, takich jak zapowietrzenie grzejników, zakręcone zawory lub brak wody w systemie. Użytkownik potwierdził, że grzejniki i rurki są całkowicie zimne, a odpowietrznik znajduje się tylko w jednym grzejniku. Po próbie odpowietrzenia, jeden z grzejników zaczął minimalnie grzać. Uczestnicy poradzili również sprawdzenie zaworów na odejściu oraz skontaktowanie się z administracją budynku, jeśli problem nie zostanie rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA