Czy to na pewno "brum" sieciowy, a może "brum" kabla bez masy?
Czy występuje zawsze, a może tylko kiedy PC jest włączony/wyłączony?
Wbrew pozorom, to w niektórych sytuacjach ważne.
1. Zainstalować separatory galwaniczne, zwane potocznie D-boxami.To małe transformatory oddzielające masy urządzeń i wpływy sygnału wizyjnego oraz prądów wyrównawczych masy.
2. Podłączyć do kina na krótkim kablu kartę podłączoną do kompa po USB.
Gdy podłączam inne urządzenia do kina to nie ma żadnego brum, gra czysto, i jest podłączone tym samym kablem, gdy miałem inne kino też była ta sama sytuacja. Szkoda że nie ma czystego dźwięku bo kino ma kopa, a jakbym kupił kartę zewnętrzną z Sound Blaster to jak myślicie będzie też ten sam problem?
A czy zasilacz do komputera/komputer masz podłączony do gniazda z uziemieniem...?
Problem z przydźwiękiem polega na występowaniu prądów wyrównawczych między filtrem zasilania w komputerze/laptopie a masą odbiornika.
Jedna z metod jest połączenie masy/obudowy PC-ta z obudową kina...
nie mam właśnie uziemienia, mam kabel RCA profesjonalny i przy tym kablu jest jeszcze jedna żyła zwykły cienki kabelek bez żadnej wtyczki do czego on służy?
3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić wszystkie posty. [forestx]
Użytkownik zgłasza problem z brumieniem w systemie kina domowego LG HT 502SH podczas podłączenia do komputera za pomocą kabla RCA. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne przyczyny brumienia, w tym możliwość brumu sieciowego lub brumu wynikającego z braku uziemienia. Proponowane rozwiązania obejmują instalację separatorów galwanicznych (D-boxów) oraz podłączenie karty dźwiękowej przez USB. Użytkownik zauważa, że inne urządzenia podłączone do kina nie generują brumienia, co sugeruje, że problem może być specyficzny dla połączenia z komputerem. Dodatkowo, pojawia się pytanie o funkcję dodatkowego przewodu w kablu RCA, który może być przewodem uziemiającym. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.