logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PS3 Fat brak obrazu przez HDMI na TV Samsung 40 cali, działa przez komponent

bartek.turek626 19 Paź 2011 14:49 5738 8
REKLAMA
  • #1 10043260
    bartek.turek626
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam. Posiadam konsole PS3 fat konsola jest podpieta do tv Samsung 40cali kablem hdmi. Konsola chodziła, az z dnia na dzien włączam konsole a tu brak obrazu i dżwieku. Konsola u znajomych działa na tych samych kablach bez problemu. W tv znajuduja sie 3 wejscia hdmi i pod zadnym konsola nie chodzi a dekoder z n chodzi. Natomiast gdy konsola podpieta jest komponentem czinczami to mi działa.Sprawdzałem rowniez inne kable hdmi i to samo brak obrazu i dzwieku. wszystko stalo sie z dnia na dzien. Nie pomaga rowniez trzymanie guzika startu. Najlepsze jest to ze inna konsola PS3 podpieta pod moj tv tym samym kablem hdmi działa. A diody normalnie sie swieca na zieloo po właczeniu wszystko jest sprawne. Prosze o pomoc bo nie wiem co sie mogło stac.
  • REKLAMA
  • #2 10043428
    ebry
    Poziom 30  
    Ocena: 91
    Wejdź w recovery i przywróć ustawienia fabryczne.
  • REKLAMA
  • #3 10043463
    bartek.turek626
    Poziom 9  
    niestety nic nie widze na ekranie a podpinajac gdzie indziej wzialem ustawilem ustawienia domyslne te poczatkowe i tez nic nie dalo moze inna rada bardzo mi zalezy bo nie wiem co mam myslec czy konsola czy tv cos nie tak.

Dodano po 3 [minuty]:

pytanie jeszcze czy moze pomoc taka opcja jak "przywrocenie systemu PS3"?? czy inne rozwiązanie masz moze ??:)
  • #4 10043490
    ebry
    Poziom 30  
    Tak, to może pomóc ale nie chciałem jeszcze tego proponować. Więc jeżeli przywracanie nie pomogło to należy wykonać przywracanie systemu. Uwaga !! Stracisz wszystkie dane na dysku.
  • REKLAMA
  • #5 10043528
    bartek.turek626
    Poziom 9  
    akurat to mi nie przeszkadza bo nic tam nie mam a ptanie mam jeszcze takie czy moze jest jakies inne rozwiazanie badz domyslasz sie w czym moze byc jeszcze problem ??:)
  • #6 10043538
    ebry
    Poziom 30  
    Na razie trzeba się skoncentrować na sofcie. Zrób przywracanie systemu i będziemy myśleć dalej jak nie zadziała.
  • REKLAMA
  • #7 10043678
    bartek.turek626
    Poziom 9  
    zrobilem szybkie formatowanie i niestety nie pomoglo nic :( co dalej??:)

Zdania rozpoczynamy wielką literą, a kończymy?
    Proszę to poprawić.
    Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
    Nie kasować wpisów moderacyjnych!
    [_P_]
  • #8 10044950
    ebry
    Poziom 30  
    Więc twierdzisz, że konsola A nie działa z telewizorem A? Ta sama konsola A działa z telewizorem B, a konsola B działa z telewizorem A?
  • #9 10045708
    bartek.turek626
    Poziom 9  
    Własnie tak jest. Jakis pomysł?

Moderowany przez Dzimi:

Ta - pomysł jest. Kolega dostanie ostrzeżenie za brak reakcji na polecenie moderacyjne. Regulamin pkt4.1.1 oraz 2.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z konsolą PS3 Fat, która przestała wyświetlać obraz i dźwięk przez HDMI na telewizorze Samsung 40 cali, mimo że działa przez komponent. Konsola działa poprawnie na innych telewizorach, co sugeruje, że problem może leżeć w ustawieniach lub kompatybilności. Użytkownik próbował przywrócić ustawienia fabryczne oraz formatować system, jednak to nie przyniosło rezultatu. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące przywracania systemu PS3, ale użytkownik nie widzi obrazu na ekranie, co utrudnia dalsze działania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA