neostrada, na niej router Linksys z wbudowanym modemem . Nie można zpingować routera z zewnątrz, po nazwie ( usługa dyndns ) jak i po aktualnym adresie. Nie można tym samym dostać się na router ( odblokowana zdalna konfiguracja) a tym bardziej nie można dostać się na urządzenie w sieci wewnętrznej ( nie ma znaczenia czy będzie to przekierowanie portów czy DMZ). Oczywiście urządzenie to wewnątrz sieci funkcjonuje poprawnie. Sprawdziliśmy to tez na innym routerze, skonfigurowanym tak samo jak taki sam model pracujący w innej lokalizacji. Do niedawna wszystko działało poprawnie. Z informacji klienta wynika że przestało działać od czasu gdy zrezygnował z numeru telefonicznego .Nie wiem co może mieć jedno do drugiego ale to jedyny punkt zaczepienia jaki mamy.
Konsultantka TP po zadaniu serii standardowych pytań ( po kablu czy po WIFI itp) zrestartowaniu łącza, i upewnieniu się że otwierają się mi strony uznała że w zasadzie to wszystko mi działa i nie widzi podstaw do przyjęcia reklamacji...... Poradziął mi tez abym " podziałał coś we własnym zakresie"
Może ktoś miał podobny problem wie na co ukierunkować poszukiwania dzielnego wsparcia technicznego. Czy "cięcie głupa" że net w ogóle nie działa daje jakieś szanse na ściągnięcie technika i ewentualnie przez niego uzyskania bardziej profesjonalnej pomocy ?
Pozdrawiam
Konsultantka TP po zadaniu serii standardowych pytań ( po kablu czy po WIFI itp) zrestartowaniu łącza, i upewnieniu się że otwierają się mi strony uznała że w zasadzie to wszystko mi działa i nie widzi podstaw do przyjęcia reklamacji...... Poradziął mi tez abym " podziałał coś we własnym zakresie"
Może ktoś miał podobny problem wie na co ukierunkować poszukiwania dzielnego wsparcia technicznego. Czy "cięcie głupa" że net w ogóle nie działa daje jakieś szanse na ściągnięcie technika i ewentualnie przez niego uzyskania bardziej profesjonalnej pomocy ?
Pozdrawiam