logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór internetu mobilnego pod Skype z dobrym zasięgiem pod Wrocławiem

zuzagosiaczek 23 Paź 2011 11:21 7671 7
REKLAMA
  • #1 10056209
    zuzagosiaczek
    Poziom 10  
    Witam
    Od stycznia muszę przenieść się na internet mobilny i tu mam problem jaki wybrać, jaka prędkość. Dość dużo rozmawiam na Skype i chce taki internet aby nie zarywał mi rozmów. Mieszkam pod Wrocławiem i wiem ze jedynie nie będzie działał u mnie Polsat. Reszta ma b.dobry zasięg. Doradźcie co wybrać i jaką prędkość :|

Zdania zaczynamy z dużej litery. Poprawiłem.
    [witux]
  • REKLAMA
  • #2 10056275
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Wybierz to co ma najlepszy zasięg i najkorzystniejszą cenę.

Co do szybkości to wszystkie oferty są porównywalne.
  • REKLAMA
  • #3 10056330
    zuzagosiaczek
    Poziom 10  
    no to kolejne pytanie- jaką predkosc wybrać - jaki transfer danych ? nie znam sie w ogole na mobilnym internecie ...

Proszę poprawić błędy językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia" Wybór internetu mobilnego pod Skype z dobrym zasięgiem pod Wrocławiem [DriverMSG]
  • #4 10074304
    Easy-Wifi
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Wybierz się do kilku salonów i sprawdź na mapce zasięgu jak to wygląda, Potem weź na próbę i zobaczysz który internet będzie dla Ciebie najbardziej odpowiedni,od jakiego dostawcy.
  • #5 10074599
    jprzedworski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 826
    Moim skromnym zdaniem, żaden z obecnych internetów mobilnych nie nadaje się do VoIP i Skype'a. Za duże i niestabilne opóźnienia.
  • REKLAMA
  • #6 10075131
    cobretti780
    Poziom 10  
    Ja powiem tak posiadam w play online na kartę i nie narzekam skype dobrze mi chodzi bez żadnych zawieszeń. Rok temu miałem w plusie a tam już się pojawiały problemy ze skype nie wiem jak teraz jest. Po prostu najlepiej samemu sprawdzić. Jeśli chodzi o szybkość play testowałem na Speed Test to na dzień dzisiejszy:
    downloand:890 Kbps
    upload: 419 Kbps
    To też zależy od pogody itp. Pozdrawiam wybór należy do ciebie.
  • #7 10075205
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 722
    cobretti780 napisał:
    downloand:890 Kbps
    upload: 419 Kbps
    To też zależy od pogody itp. Pozdrawiam wybór należy do ciebie.

Nie tyle zależy od pogody jak od grupy taryfowej i nodeb, na jednym może być bardzo dobry transfer na drugim już nie
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #8 10076825
    cobretti780
    Poziom 10  
    Bródka napisał:
    Nie tyle zależy od pogody jak od grupy taryfowej i nodeb, na jednym może być bardzo dobry transfer na drugim już nie

Tak też jest, przepraszam zapomniałem o tym napisać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje mobilnego internetu do rozmów na Skype, z dobrym zasięgiem pod Wrocławiem, z wykluczeniem Polsatu. Uczestnicy dyskusji sugerują wybór dostawcy z najlepszym zasięgiem i korzystną ceną. Wskazują na konieczność przetestowania różnych ofert w salonach oraz zwracają uwagę na problemy z opóźnieniami w VoIP. Użytkownik z Play nie doświadcza problemów z jakością połączeń, a prędkości testowane na Speed Test wynoszą 890 Kbps download i 419 Kbps upload. Zauważono, że jakość internetu może się różnić w zależności od taryfy i lokalizacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA