Kolego stock84, ja u siebie rozwiązałem problem z drukowaniem etykiet, i nie chodziło tu o połączenie przez pulpit zdalny tylko konfigurację sterowników... Ile to ja metrów etykiet zmarnowałem żeby to odpalić, ale nie dawało mi spokoju i nie chciałem drukować to PDF, bo to kłopotliwe i czasochłonne. Rozwiązanie (jak się okazuje) jest banalnie proste, tylko jakoś nie mogłem na to wpaść wcześniej... Opiszę je tutaj bo pewnie tobie się to może przydać i pewnie innym także.
Ja mam XP więc opiszę to na przykładzie XP, ale w innym systemie będzie to wyglądać podobnie. Nieważne czy podłączysz się pulpitem zdalnym czy lokalnie. Ustawiasz sterowniki w sposób jak poniżej na komputerze z którego będziesz drukował etykiety.
1. Wchodzisz w "START" -> "Ustawienia" -> "Drukarki i faksy"
2. prawym przyciskiem na drukarce zebra i "Właściwości"
3. zakładka "szablony" i tutaj tworzysz sobie szablony rozmiarów etykiet jakie używasz. Ja akurat używam dwóch rozmiarów 32x20mm i 70x50mm.
4. Jak już masz stworzone szablony z pkt 3 to dajesz zakładkę "Ogólne" i później "preferencje drukowania" otworzy sie nowe okno. Dajesz zakładkę "opcje" i wybierasz format papieru (jeden z dostępnych - stworzonych przed chwilą szablonów). Zatwierdź zmiany [OK].
5. Wróciłeś do właściwości drukarki, daj zakładkę "zaawansowane" i przycisk "Domyślne ustawienia drukowania" i tutaj znów wybierz szablon jaki chcesz używać analogicznie jak w pkt 4
6. przejdź do zakładki "narzędzia" wybierz "akcja" i wyślij polecenie "kalibruj nośnik"
7. Zastosuj zmiany i już możesz drukować etykiety - u mnie przynajmniej działa.
8. Jak zmienisz rolkę z innym rozmiarem etykiet to wystarczy w dwóch miejscach zmienić szablon i skalibrować nośnik i można drukować inne rozmiary
Powodzenia. Mam nadzieję że pomogłem...
pozdrawiam
McX