logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefon- brak kontaków&pamięć docelowa zapełniona

asia107 25 Paź 2011 15:42 4976 6
REKLAMA
  • #1 10064311
    asia107
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Tydzień temu w mojej NOKI zniknęły wszystkie kontakty, po kilku dniach pojawiły się na chwilę, jednakże chwila ta to ok 5minut ;/
    Nadal nie mam kontaktów. :| A gdy chcę wprowadzić je jeszcze raz od początku wyskakuje komunikat "Pamięć docelowa zapełniona". Co ciekawe! W skrzynce odbiorczej mam numery od których przychodziły wiadomości, ale już w wysyłanych mam dokładnie do kogo wysyłałam wiadomość(tak jak to miałam zapisane). Nie wiem co mam robić,a czekanie, ze samo się naprawi już mnie dobija. Z góry dziękuję za pomoc!:)
  • REKLAMA
  • #2 10064325
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1438
    A jaki to telefon-model ? Spróbuj po usuwać dzwonki, fotki, albo przenieść elementy zapisane w pamięci telefonu na kartę pamięci. Może uda się coś odzyskać.
  • REKLAMA
  • #3 10064336
    asia107
    Poziom 2  
    Nokia 7230. Niestety, to nic nie daje ;/ Już próbowałam..

Dodano po 1 [minuty]:

No i dlaczego w wysyłanych jest wszystko okej? Bo tego nie mogę zrozumieć! jeżeli się usunęły, to czemu tam jest dobrze?
  • REKLAMA
  • #5 10064361
    asia107
    Poziom 2  
    telefon i sim
  • #6 10064818
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1438
    Włóż kartę sim do innego telefonu, sprawdź czy są Twoje kontakty na sim. Możesz też spróbować wyjąć kartę pamięci ze swojego telefonu i uruchomić bez karty sim i karty pamięci w trybie bez sim. Może coś troszkę się odblokuje i kontakty się wyświetlą. Ale jak dla mnie, pamięć jest zapchana i jak masz gwarancję to oddaj niech wgrają nowe oprogramowanie, z tym że wtedy wszystko zostanie usunięte.
  • REKLAMA
  • #7 10064905
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    staś pytalski napisał:
    Włóż kartę sim do innego telefonu, sprawdź czy są Twoje kontakty na sim.

Zrób tak jak pisze kolega wyżej, jeżeli na simie będą kontakty to pozostaje wgrać do telefonu nowe oprogramowaie. W tamtym tygodniu miałem identyczny przypadek z nokia 5310XM, flash pomógł.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telefonem Nokia 7230, w którym zniknęły wszystkie kontakty, a komunikat "Pamięć docelowa zapełniona" uniemożliwia ich ponowne wprowadzenie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie ustawień pamięci (SIM vs. pamięć telefonu), przeniesienie danych na kartę pamięci oraz przetestowanie karty SIM w innym telefonie. Wskazują również na możliwość zablokowania pamięci i zalecają wgranie nowego oprogramowania, co może rozwiązać problem, ale wiąże się z utratą danych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA