logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pamięć na wiadomości niegotowa (Nokia 6300), jak odzyskać

lukzak2298 19 Paź 2009 23:10 5639 2
REKLAMA
  • #1 7150355
    lukzak2298
    Poziom 18  
    Ocena: 91
    Witam!

Ostatnio w telefonie pojawiał mi się często napis jak w temacie (szczególnie po restarcie telefonu). Jednak po dłuższej chwili wszystko wracało do normy.

Aż pewnego razu telefon zaczął się sam wyłączać, straciłem też już całkiem dostęp do pamięci wiadomości. Pojawia się komunikat jak w temacie. Nieda się już połączyć nawet przez nokia PCsuite z pamięcią wiadomości, książkę telefoniczną udało mi się ściągnąć. Na telefonie miałem bardzo dużo waznych smsów bez których się obejść nie mogę (np. pin do karty kredytowej, itp.). Czy ktoś umie mi podpowiedzieć czy się uda i jak odzyskać dostęp do moich wiadomości? Wiem że temat wałkowany, ale zawsze kończy się wgraniem softu w serwisie z utratą wiadomości ze skrzynki.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7150470
    eslodowy
    Poziom 31  
    Ocena: 102
    Jeżeli by Ci się udało to należało by pokasować trochę tych wiadomości i poszukać im bezpieczniejszego miejsca, po porządkach warto robić co jakiś czas kopię zapasową sms, skoro są dla Ciebie tak ważne. Swoją drogą pomyśl jeżeli są dla Ciebie tak ważne to jaką mogą mieć wartość dla potencjalnego przestępcy bo pewnie oprócz pinu masz inne ciekawe wiadomości... ;)
    Sprawdź w menedżerze pamięci (menu>galeria>stan pamięci) i podaj ile masz, co ile zajmuje, ile masz pamięci wolnej, powywalaj aplikacje, zdjęcia i mp3 to co możesz przenieś na kartę pamięci.
  • #3 7150999
    lukzak2298
    Poziom 18  
    Ocena: 91
    Dziękuję za odpowiedź.

Jest tam bardzo dużo ważnych dla mnie informacji pozapisywanych w pamięci wiadomości, te ciągi znaków są zupełnie bezużyteczne dla kogokolwiek :) Tylko ja mógłbym z nich skorzystać. Nie ważne. Pin był jedynie przykładem.

Nie robiłem kopii wiadomości bo nie miałem ani czasu ani takiej potrzeby :) do czasu aż straciłem do nich dostęp.

Pamięci mam tyle że jak uda mi się uruchomić aparat foto to mówi że można zrobić 1 zdjęcie. Udało mi się jakimś programem usunąć jedną mp3 (jedyną w telefonie jaką miałem, reszta jest na karcie pamięci) która miała 300kB. Niestety żadnej mp3 więcej niemam żeby usunąć, nic innego się nie da, chyba że te oryginalne dzwonki?

Żadnym z programów, które próbowałem (było ich 4 rodzaje) nie udało mi się dostać do wiadomości. W telefonie mogę sobie jedynie zobaczyć (sprawdzę jeszcze w domu i spiszę stan pamięci = co ile zajmuje) ile zajmują wiadomości, ale nie mogę się w ogóle do nich dostać a co dopiero mówić o wywaleniu czegokolwiek z poziomu menu telefonu.

Dziwną sprawą jest również to że nie ważne ile razy usuwam notatki z kalendarza i notatki z menu notatki to zawsze po restarcie (czy to moim z przycisku, czy tym samoistnym co jakiś czas co się pojawia biały ekran) wszystkie te usunięte notatki wracają.

Pozdrawiam - Łukasz Z.
REKLAMA