logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KD-S711R problemy z płytami CD. PILNIE POTRZEBUJĘ POMOCY

k.marcin 05 Gru 2004 18:51 1716 5
REKLAMA
  • #1 1038709
    k.marcin
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    Witam
    Mam radyjko JVC model jak w temacie,problem był następujący:
    ktoś połamał ząbki na prowadnicach i rozstroił cały mechanizm wkładania płyt, naprawiłem prowadnice winne przycinania płyty przy wkładaniu były jeszcze dwie sprężynki. Ale nie to mnie boli. Po tym wszystkim kiedy juz ładnie wkłada i wypluwa płytki nie chce ich czytać ....
    Z tego co zauważyłem to nie kręci sie silniczek od napędu płyty, Sprawdziłem go jest dobry, styki też. Po włożeniu CD na lcd pokazuje sie PLAY i proboje wlaczyc plytke, mozna w tym czasie zaobserwowac delikatne pulsacyjne przyciemnienie podswietlenia, po chwili plytka wyjezdza.
    Nie jestem zaawansowanym serwisantem takich urzadzen więc proszę o pomoc. Wdzięczny będe za wszelkie sugestie,pomysły na temat naprawy tego radia. Za każdy post z góry dziękuję.
    Nie moge odszukać schematu tego radia nigdzie w internecie.
    Aha jeszcze jedno. silniczek napedzajacy plyte nie jest krokowy tylko zwykly.Pozatym z radiem wszystko chyba OK...

Można również podłapać kontakt ze mną przez maila k.marcin(_at_)interia.pl lub GG 1404507.
    Pozdrawiam
    Marcin
    Nie pisz tytułów dużymi literami - REGULAMIN.[h]
  • REKLAMA
  • #2 1039406
    adamekns
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    W JVC często problem leżał po stronie drivera, (trochę drogi), ale nie koniecznie. Może to być wysłużony laser.
  • REKLAMA
  • #3 1039688
    k.marcin
    Poziom 18  
    ale jezeli bylby to laser to plyta powinna sie chocia z dwa razy zakręcić moim zdaniem a tu ani drgnie... ten driver to ten układ LA6567 czy jakos podobnie (nie pamietam dokładnie),taki metalizowany po środku? :)??
  • REKLAMA
  • #4 1039758
    stan
    Poziom 26  
    Ocena: 179
    Dokładnie ten - uszkodzony mocno się grzeje. Cena zaporowa powyżej 100zł
  • REKLAMA
  • #5 1042811
    k.marcin
    Poziom 18  
    ooooooooo k.... urcze ..........
    To za bardzo boli po kieszeni :D nie ma ktoś taniej dobrego wylutowanego skąś :D ?????
    bardzo byłbym wdzięczny...
  • #6 1043078
    k.marcin
    Poziom 18  
    hmm a może by podobny sterownik był w jakimś CD romie czy dvd.... mam pełno takich gratów ... ma ktoś może datasheeta lub zamiennik do tego układu w tym radiu?? no i czy wogole ten pomysł wypali. Bede wdzieczny za info :D
    dzieki
    pozdr
    Marcin
REKLAMA