logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mini wieża Sharp: GX-CD60HT(BK) i zewnętrzne źródło dzwięku.

quad 05 Gru 2004 21:55 1062 0
REKLAMA
  • #1 1039317
    quad
    Poziom 1  
    Witam
    Ostatnio oglądając starocie wygrzebałem dość starą ale w pełni sprawną wieżę, jako że cierpiałem na brak porządnych głośników do PC odłączyłem sobie głośniki, połączyłem na mini-jacka i podłączyłem w ten sposób do karty muzycznej w PC, jako że karta (SB Live! 5.1) daje jako-tako je uciągnąć działałem na nich przez parę miesięcy ale ciągle myślałem o tym że jednak lepiej grały podłączone do wieży.
    Niestety wieża nie posiada żadnego gniazda IN więc wpadłem na pomysł żeby zamiast radia podłączyć kabelek z PC.
    No i tu zaczynają sie schody, połączenie między płytką z radiem a płytką "główną" (ta w której się schodzą wszystkie inne i na niej znajduje się wyjście dla głośników) jest 6 żyłowa taśma i w ząb nie wiem jak tu podłączyć zwykły kabel stereo od pc, ktoś ma jakieś sugestie?.
    Zauważyłem też że od płytki cd-romu wchodzą dwa 3-żyłowe kable.

Inną sprawą jest to że to jest chyba mało popularny model nie mogłem znaleźć (nie zagłębiając się zbyt to fakt) schematów ani instrukcji do niego.
  • REKLAMA
REKLAMA