logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra f 1.7 td isuzu podłączenie czujnika temperatury

Rendzik93 07 Lis 2011 14:11 8962 12
  • #1 10112426
    Rendzik93
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam. Mam problem z podłączeniem czujnika temperatury w astrze f 1.7 td isuzu. Jak podłączyć te kabelki co dochodzą do tych czujników i który kabel do którego czujnika? Pozdrawiam
  • #2 10121256
    Seweryn82
    Poziom 19  
    Ocena: 75
    o który czujnik Ci chodzi. Czy o pomiar temperatury zewnętrznej? Jeśli tak to jest na środku zderzaka przedniego. Formułuj na przyszłość pytania bardziej szczegółowo.
  • #3 10153318
    Rendzik93
    Poziom 2  
    chodzi mi o czujnik temperatury silnika i nie chodzi mi o to gdzie on się znajduje;) tylko o to które kabelki do którego czujnika.. zakupiłem niedawno asterke i właśnie te kabelki były urwane, nie pokazuje mi temperatury na liczniku;/ zauważyłem też że jeszcze jeden kabelek, który wychodzi z silnika jest nie podłączony nigdzie i mi się wydaje że ten jeden kabelek do jednego czujnika należy ponieważ jest ze wsuwką to akurat pasuje na tą główkę od czujnika, a te dwa kabelki co wychodzą razem z kostki do drugiego czujnika... czy to możliwe żeby tak było??
  • #4 10153709
    wojtekryba
    Poziom 32  
    Ocena: 486
    A nie ma czegoś takiego jak schematy ?
  • #5 10154159
    misiek14051990
    Poziom 15  
    Ocena: 52
    taaaa schematy..............trzeba najpierw potrafić je czytać i tu leży zapewne problem.
  • #6 13979097
    ptero28
    Poziom 11  
    misiek14051990 napisał:
    taaaa schematy..............trzeba najpierw potrafić je czytać i tu leży zapewne problem.

Jak chcesz miec latwo i nie uzywac mózgu, to zmien forum i oddaj auto do mechanika.
    Problem zniknie a Ty nadal nie będziesz musial czytac schematow
  • #7 13979466
    żałosna udręka
    Poziom 34  
    Ocena: 1020
    Dwa czujniki temperatury w obudowie termostatu. Obydwa jednoprzewodowe, różne wtyczki. Jeden od zegarów drugi od sterownika świec, przy czym ten na pewno już nie działa.
  • #8 13979486
    ptero28
    Poziom 11  
    żałosna udręka napisał:
    Dwa czujniki temperatury w obudowie termostatu. Obydwa jednoprzewodowe, różne wtyczki. Jeden od zegarów drugi od sterownika świec, przy czym ten na pewno już nie działa.

W ibydowie termostatu jest tylko termostat mowimy o silniku isuzu. Czujnik temperatury silnika wiem gdzie jest. I nie jest to obudowa termostatu
  • #9 13979628
    żałosna udręka
    Poziom 34  
    Ocena: 1020
    Czujnik z przewodem jest od sterownika świec i jest w obudowie termostatu tak jak napisałem wcześniej. Wrzuć jakieś zdjęcie.
  • #10 13981192
    ptero28
    Poziom 11  
    żałosna udręka napisał:

W ibydowie termostatu jest tylko termostat mowimy o silniku isuzu. Czujnik temperatury silnika wiem gdzie jest. I nie jest to obudowa termostatu
  • #11 13981451
    kmitki
    Poziom 22  
    Ocena: 232
    W isuzu są 2 czujniki 1 jednopinowy na wsuwkę na licznik i 2 dwupinowy wychodzą z niego dwa kabelki zakończone okrągłą wtyczką do grzania świec. Są blisko siebie na głowicy pod rurami z turbo do intercolera.
  • #13 19231726
    Niewieszpytaj
    Poziom 1  
    Opel Astra f 1.7 td isuzu podłączenie czujnika temperatury

Pytanie a ten czujnik z nr 5 od czego jest?
    Bo ten z nr 8 jest od wskaźnika temperatury ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z podłączeniem czujnika temperatury silnika w Oplu Astra F 1.7 TD Isuzu, ponieważ kabelki były urwane, co uniemożliwia odczyt temperatury na liczniku. W dyskusji pojawiają się informacje o dwóch czujnikach temperatury: jednopinowym do wskaźnika temperatury oraz dwupinowym do sterownika świec, które znajdują się blisko siebie na głowicy silnika. Uczestnicy forum sugerują, że schematy mogą być pomocne, ale wymagają umiejętności ich czytania. Użytkownik prosi o wskazówki dotyczące podłączenia kabli do odpowiednich czujników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA