logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson sx125 wskazuje brak tuszu, a pojemnik jest pełny

alpacioro 07 Lis 2011 18:30 16503 9
REKLAMA
  • #1 10113342
    alpacioro
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    witam, jestem tu nowy, mam problem z epsonem sx125
    kupiłem zamienniki tuszu, i jak je wkładam pokazują mi różne poziomy tuszy żółtego i czarnego - raz, że oba są puste, a raz że tylko żółty, tak jakby był pełny, ale go nie widzi. nie wiem czy mam nowe tusze kupic, czy od razu drujkarke wyrzucuc przez okno?

bylbym bardzo wdzieczy za pomoc

https://obrazki.elektroda.pl/1306463500_1320686818.png

Epson sx125 wskazuje brak tuszu, a pojemnik jest pełny
  • REKLAMA
  • #2 10113383
    jerry1960
    Poziom 37  
    Ocena: 1554
    Te drukarki są bardzo wrażliwe na zamienniki . Spróbuj kupić zamienniki innego producenta.
  • REKLAMA
  • #3 10114460
    alpacioro
    Poziom 2  
    Dziekuję.
    Też pomyślałem o kupnie innych zamienników, albo oryginałów (a to spory koszt).
    Zamiast żółtego wstawiłem pojemnik z innym kolorem, ale problem nie znikł.
  • REKLAMA
  • #4 10114779
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    alpacioro napisał:
    Zamiast żółtego wstawiłem pojemnik z innym kolorem, ale problem nie znikł.

Musi być właściwy.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 10115297
    kaputo
    Poziom 21  
    Ocena: 128
    Też stosuję zamienniki ale z chipem samoresetującym.
    Wyjmij wszystkie i po kolei wkładaj. U mnie też gdy skończy się jeden, to trzeba wyjąć wszystkie pomimo że niby są pełne. Przy pojedynczej wymianie po rozpoznaniu jednego wskaże że nie rozpoznaje innego.
  • #6 10151872
    alpacioro
    Poziom 2  
    Witam, zmieniłem tusze i teraz drukarka wszystkie rozpoznaje.
    Mam kolejny problem, teraz drukując pozostawia białe paski, zrobiłem czyszczenie głowicy kilka razy, ale to nie pomoglo, prosze o pomoc
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 10151923
    jerry1960
    Poziom 37  
    Ocena: 1554
    Kilkukrotne czyszczenie głowicy to może być zbyt mało, wydrukuj parę obrazków w paincie głownie w tym kolorze co masz paski.
  • #8 10152254
    alpacioro
    Poziom 2  
    dziekuje,
    zaraz podrukuje jakieś czarne malowidla (bo głównie na czarnym kolorze tak robi)
  • #9 12817660
    K7650
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    U mnie jest podobnie z Epson SX125. Skończyły już oryginalne tusze i zakupiłem zamienniki. Po wymianie cały czas pokazywany jest komunikat żeby wymienić pojemnik z żółtym tuszem mimo że tusz jest wymieniony i jest pełny. Istnieją jakieś resetery które pomogły by zlikwidować ten komunikat o pustym żółtym tuszu ?
  • #10 12817690
    kaputo
    Poziom 21  
    Ocena: 128
    Uruchom opcję "wymiana naboju", wyciągnij i po chwili włóż go z powrotem.
    Po napełnieniu zdarza się, że nie wykryje innego koloru, to zrób tak samo z następnym.
    Ja zawsze wyciągam i wkładam po kolei wszystkie, nawet jak napełniam tylko jeden.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z drukarką Epson SX125, która nie rozpoznaje zamienników tuszu, mimo że są one pełne. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby spróbować zamienników od innego producenta oraz używać tuszy z chipem samoresetującym. Wskazówki obejmują również wyjmowanie i wkładanie wszystkich pojemników z tuszem, aby umożliwić drukarce ich prawidłowe rozpoznanie. Po wymianie tuszy, użytkownik napotkał nowy problem z białymi paskami na wydrukach, co może wymagać dodatkowego czyszczenia głowicy lub drukowania w kolorze, w którym występują problemy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA