logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica AWST 10L - pralka przerywa pranie, kody błędów diod, możliwa awaria grzałki?

prezesonline 14 Lis 2011 10:13 1174 2
REKLAMA
  • #1 10136933
    prezesonline
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Kody błędu w takiej pralce wyświetlają się na podstawie układu diod przycisków - takiego jednak nie ma w instrukcji:
    pierwsze dwa przyciski świecą na pomarańczowo (płukanie ekstra, wyłączenie wirowania)
    trzeci przycisk (start) świeci na czerwono
    czwarty (on/off) nie świeci sie
    taki stan dzieje się po jakichś 20 minutach od uruchomienia prania (start)

Początkowo wydawało mi się, że pralka zawieszała się tylko na programie bawełna 60 stopni, teraz nie daje rady prać także na 40 st. Zawiesza się wielokrotnie - gdy wyłączę/włączę ponownie wiesza to samo pranie wiele razy. W efekcie pierze bez wypłukania płynem itp.
    Jak obserwowałem, to pralka wiesza się w różnych momentach, np. zaczyna startować obrót wirowania i po sekundzie-dwóch bęben staje i wywala błąd.
    Czy to np. zepsuta grzałka? Pralka nagrzewa wodę, wieszała się gdy już prała w temperaturze (czuć ciepło z szyby).
  • REKLAMA
  • #2 10139193
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 10139503
    prezesonline
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Czy to jest to samo co "moduł"? Czy zdobędę to gdzieś taniej niż u producenta? Oraz czy dam radę sam zainstalować - zauważyłem 2 śruby pod kieszenią pralki, czy jak je odkręce to mogę zdjąć moduł? Znalazłem stronę w sieci z innym modelem Amiki gdzie twierdzą, że programator wymienię samodzielnie: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czy chodzi o coś takiego jak tu w przykładowej aukcji?: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Ale szajs produkuje firma Amica - przestrzegam wszystkich...
    Moderowany przez mrhari:

3.1.18. (10.11) Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).
    3.1.11. (10.2, 10.7, 12) Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.

REKLAMA