logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Access Point do Router-a bezprzewodowo ... Jak skonfigurować ... ??

KuroiKasai 14 Lis 2011 14:57 2988 5
REKLAMA
  • #1 10137600
    KuroiKasai
    Poziom 2  
    Witam ...

Posiadam 2 urządzenia TP-LINK ...
    - TD-W8920G ...
    - TL-WR543G ...
    TD jest podłączyny do neostrady ... Mam problem ze skonfigurowaniem TL, tak aby za pomocą Wi-Fi łączył się z TD i rozprowadzał internet przez LAN-a ... TL jest ustawiony jako AP Client, wykrywa sieć i łączy się z nią, ale nie odbiera sygnału ...
    Jak skonfigurować oba urządzenia, aby takie połączenie zadziałało ... ??

Z Góry Dziękuje i Pozdrawiam ...
  • REKLAMA
  • #2 10137815
    jprzedworski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 828
    KuroiKasai napisał:
    Posiadam 2 urządzenia TP-LINK ...
    Ale się tych posiadaczy ostatnio namnożyło! ;-) Nie lepiej "mam"?
    Nie masz w TD filtracji po adresach MAC, która nie wpuszcza nowego urządzenia? Może szyfrowanie - powinno być w obu urządzeniach takie samo. Konfiguracja "AP Client" jest OK. Gdzieś szczegóły masz niedograne.
  • REKLAMA
  • #3 10137869
    PF
    Poziom 19  
    Ocena: 70
    Nie jestem autorytetem w tych sprawach, ale też tak kiedyś miałem.
    Ponieważ masz dwa urządzenia TP-Linka, to adresy LAN masz pewnie w nich takie same : 192.168.1.1. Zmień np. w WR543 na 192.168.2.1 .
  • REKLAMA
  • #4 10137892
    KuroiKasai
    Poziom 2  
    Od początku miałem wyłączone filtrowanie oraz zmieniony adres IP na drugim urządzeniu ... Niby wszystko się zgadza ... ale działać nie działa ...
  • REKLAMA
  • #5 10139031
    jprzedworski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 828
    Niby żadnej filozofii nie ma. Rozumiem, że z TD internet idzie bezprzewodowo? Powinien być ustawiony jako Access Point, z jakimś SSID, włączony serwer DHCP.
    W LT ustawiasz tylko ten sam kanał, AP Client i ten sam SSID. Komputer podłączasz kablem do LT i włączasz na tej karcie sieciowej automatyczne pobieranie parametrów. Powinien pobrać adres IP = adres TD, maskę = 255.255.255.0, adres bramy = adres TD, adres DNS = adres TD. Spawdź przez ipconfig /all
  • #6 10141803
    KuroiKasai
    Poziom 2  
    Tak ... z TD idzie bezprzewodowo ... Wszystko od początku mam ustanione tak jak napisałeś ... i właśnie dlatego nie mam pojęcia z jakiego powodu nie działa jak należy ... Myślałem może że robie coś nie tak ... ale wasze rady wskazują na to że wszystko zrobiłem dobrze ...
REKLAMA