logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór radia samochodowego: JVC KD-G401 czy PIONEER DEH-3600? Opinie i doświadczenia

misiek_1983 08 Gru 2004 13:19 1809 6
REKLAMA
  • #1 1045545
    misiek_1983
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    PIONEER DEH-3600
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36075565

czy JVC KD-G401
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35903678

tak sie zastanawiam właśnie a te są tanie, tylko czy może ktoś wie jak sie sprawują radia tych firm albo te konkretne modele. Kiedyś słyszałem że pioneer (ten z delfinkami psuł sie często) ten akurat może nie bedzie, nie wiem jak ten JVC ale kolega ma starszy model i fajnie to gra. Czy obłsuga jest np przyjemna dla użytkownika jak np jest z przeszukiwaniem mp3 tych luzem i w katalogach. Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 1046539
    CAMARENA
    Poziom 24  
    Ocena: 110
    zdecydowanie pioneer
    jvc jest ok choć modele z ostatnich 2 lat zeszły na psy choć poprawili design!!!!
    pioneer to mercedes wśród car hifi!!!!!!!!!
  • REKLAMA
  • #3 1052354
    koobra
    Poziom 11  
    popieram pioneer
    mam i jestem zadowolony
  • REKLAMA
  • #4 1052370
    robalex
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    też jestem za pioneer'em, mam od kilku lat starszy model (DEH 2130) z cd i jestem z niego bardzo zadowolony, znajomy ma ten model JVC i mówi, że jest niezły ale ... pioneer ma lepsze brzmienie :)
    pozdrawiam
    robalex
  • #5 1058872
    misiek_1983
    Poziom 15  
    No to chyba mi wystarczy i już wiem co wybrać :) Dzięki wszystkim
  • REKLAMA
  • #6 1058941
    Boosterpl

Poziom 17  
    Ocena: 33
    Mam dokladnie ten model Poioneera, DEH-3600 (ten zielony) i u tego samego uzytkownika kupilem, wtedy kosztowal 675zl. Moja opinia....
    poprostu szok w zyciu nie widzialem tak szybkiego czasu dostepu do plyty mp3. Pierwsze wczytanie trwa jakes 8 sek a pozniej wlaczasz radio i doslownie poltora sekundy i gra mp3. Wzmacniacz calkiem dobry ale kenwood tej samej mocy mojego znajomego mial jakes 10% wiekszego kopa ale na auto to zupelnie wystarcza. Bardzo przyjemny w obsludze. Paczka od sary przyszla na drugi dzien profesjonalnie zapakowana. Pobor pradu w stanie spoczynku nie przekracza 5mA. Poprstu rewela goraco polecam rowniez elegancko czyta cdrw
    Konto firmowe:
    BOOSTNET Usługi Informatyczne Grzegorz Bednarski
    Okrzei 3m9, Jelenia Góra, 58-500 | Tel.: 665XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.boostnet.pl
  • #7 1075179
    misiek_1983
    Poziom 15  
    Kupiłem w końcu wczoraj tego pioneera. Rewelacja!!!! Miałem wczesniej Sony Xplode ale ten o wiele ładniej gra. Ma pełno ustawień dźwięku osobna regulacja dla tonów niskich średnich i wysokich, a oprócz tego dla każdego z wymienionych wybieramy w jakich częstotliwościach mają byś regulowane (4 do wyboru dla każdego osobno) i jeszcze możemy wybrać szerokość pasma tej regulacji. Super po prostu. Ale nie bede przepisywał instrukcji. A tak ogólnie - radyjko gra pęknie, szybki dostęp do płyt czy to cd czy mp3, łatwa obsługa, wyjście na wzmacniacz (przód tył), zmieniarke i pilota, lub zamiast zmieniarki poprzez kabel odpowiedni wejście aux i pełno innych bajerów :) polecam, ja jestem zadowolony.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru radia samochodowego między modelami JVC KD-G401 a PIONEER DEH-3600. Użytkownicy zdecydowanie rekomendują PIONEER DEH-3600, podkreślając jego szybki czas dostępu do płyt MP3 (około 8 sekund przy pierwszym wczytaniu, a następnie 1,5 sekundy), wysoką jakość dźwięku oraz rozbudowane możliwości regulacji tonów niskich, średnich i wysokich z możliwością wyboru częstotliwości i szerokości pasma. Radio jest również chwalone za łatwą obsługę, niskie zużycie prądu w stanie spoczynku (poniżej 5 mA), obsługę nośników CD-RW, wyjścia na wzmacniacz (przód, tył), zmieniarkę, pilota oraz wejście AUX. W porównaniu do JVC, które jest oceniane jako poprawne, ale z gorszym brzmieniem i spadkiem jakości w nowszych modelach, PIONEER jest określany jako "Mercedes wśród car hifi". Opinie wskazują na większą satysfakcję z użytkowania PIONEER, zwłaszcza w kontekście jakości dźwięku i funkcjonalności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA