logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana licznika ,różnica między taryfą "c11" a "g11"

pawelbenduski1 19 Lis 2011 01:34 10622 2
REKLAMA
  • #1 10155151
    pawelbenduski1
    Poziom 10  
    Witam,
    mam do was takie pytanie, ponieważ w ostatnim czasie padł mi licznik poboru energii elektrycznej, elektrycy (Tauron) przyjechali po 4tygodniach go wymienić od daty zgłoszenia ale to mało istotne. Problem polega w tym że przyjechali i mieli przy sobie tylko licznik o taryfie "c11" a ja mam umowę na "g11". Czy taki licznik nalicza tak samo energię? Żebym nie rozczarował się za dwa miesiące jak przyjdzie rachunek za prąd. Proszę was o pomoc w wyjaśnieniu tej sytuacji.
  • REKLAMA
  • #2 10155291
    =Grzegorz=
    Poziom 26  
    Ocena: 430
    pawelbenduski1 napisał:
    Witam,
    mam do was takie pytanie, ponieważ w ostatnim czasie padł mi licznik poboru energii elektrycznej, elektrycy (Tauron) przyjechali po 4tygodniach go wymienić od daty zgłoszenia ale to mało istotne. Problem polega w tym że przyjechali i mieli przy sobie tylko licznik o taryfie "c11" a ja mam umowę na "g11". Czy taki licznik nalicza tak samo energię? Żebym nie rozczarował się za dwa miesiące jak przyjdzie rachunek za prąd. Proszę was o pomoc w wyjaśnieniu tej sytuacji.

Tak nalicza dokładnie tak samo energię, ma tylko więcej informacji na wyświetlaczu np wskaźnik mocy z którego i tak nie jesteś rozliczany.
  • #3 10158989
    pawelbenduski1
    Poziom 10  
    dzięki za informacje, zauważyłem dożo dodatkowych informacji, pokazuje napięcie na każdej fazie, natężenia, aktualny pobór mocy...., jeszcze raz dzięki
REKLAMA