Witam mam takie pytanie. Chciałbym zmienić swoją taryfę z c 11 na c 12a.Jest to mały zakład produkcyjny. Mam licznik analogowy, i nie wiem czy po zmianie taryfy zostanie on wymieniony na cyfrowy?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamraf82gr napisał:Mam licznik analogowy, i nie wiem czy po zmianie taryfy zostanie on wymieniony na cyfrowy?
raf82gr napisał:licznik analogowy nie pokazywał mocy biernej jak i chwilowych przekroczeń mocy maxymalnej czy licznik cyfrowy będzie to wykazywał?
zbich70 napisał:
W taryfach C1x w zasadzie nie ma pomiaru Q i Pmax więc zapewne nie będzie pokazywał, choć wiele modeli liczników ma taką możliwość ale przeważnie jest ona wyłączona programowo.
raf82gr napisał:A moc bierna? Na razie nie planowałem instalowania baterii
=Grzegorz= napisał:od ~2 lat rozlicza się wskaźnik mocy i przekroczenia mocy umownej taryfy C11 C12a C12b tam gdzie jest zainstalowany odpowiedni układ pomiarowy.
Cytat:4.2.10. Operator prowadzi w każdym miejscu dostarczania kontrolę mocy pobranej przez odbiorców zakwalifikowanych do grup taryfowych A21, A23, B21, B22, B23, C21, C22a i C22b, a w przypadkach uznanych przez Operatora za uzasadnione również przez odbiorców zakwalifikowanych do pozostałych grup taryfowych.