logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Bosch SMS53M08EU/07 błąd E25 po wymianie pomp, co dalej?

stone36 26 Lis 2011 00:33 6488 2
REKLAMA
  • #1 10183270
    stone36
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam
    Zmywarka wyświetla E25 pompa spustowa zablokowana resztkami osłonek wędlin,pompa myjąca luzy i woda w komorze wirnika.Obie pompy wymieniłem na nowe.
    Efekt -zmywarka startuje pobiera,grzeje myje ale nie wylewa i nadal wyświetla E25.
    Ciekawostka po przechyleniu o ok 45stopni pompa spustowa pracuje w powrocie do pionu ups. Skończyły mi się pomysły.
    POMOCY
  • REKLAMA
  • #2 10183347
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3357
    Na pewno dobrze zamocowałeś nową pompę spustową :? Albo pompka felerna, albo następna, nowa, ponownie nakarmiła się resztkami pokarmowymi. Zamontuj jeszcze raz - operacja trudna - wiem - ale moze warto spróbować? Warto się również przyjrzeć przekaźnikom obu pomp.
  • #3 12578939
    vector40
    Poziom 14  
    Ocena: 121
    mam takie 2 pompy ,bo mi z kolei potrzebne były grzałki ,nawiasem mówiąc ten typ zmywarki nie jest szczytem techniki ,ponieważ ciekną przy grzałce kołnierzowej ,to główna wada tego typu zmywarek. Drugim dużym minusem jest to ,że nie można kupić wyodrębnionej części,tylko cały zestaw
REKLAMA