logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kino domowe 2200-2900 zł: Pioneer czy Harman Kardon? 80% muzyka, 20% filmy

Dhime 27 Lis 2011 14:25 1795 6
REKLAMA
  • #1 10188690
    Dhime
    Poziom 8  
    Witam mam jakieś 2200-2900zł Na kupno kina domowego. Myślałem żeby było to coś z pioneera albo Harman Kardona ale sugerowałem sie tylko wyglądem obecnie mam technicsa 780 ale już mi się znudził i po odsłuchaniu kilku amplitunerów w berlinie stwierdzam że mój technics już nie ma z nimi szans tak czy nie ?? Sprzęt w 80% będzie do muzyki a 20% do filmów co polecacie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10189857
    Dhime
    Poziom 8  
    No właśnie o tym czytałem że trzeba kupić naprawdę dobry amplituner żeby jakoś spełniał funkcje stereo do muzyki .. Ale zaś jak bym kupował z wyjśćem pre-out to tylko antyczne urządzenia mi coś takiego gwarantują np yamaha DSP-E800. ale on zaś będzie fajnie brzmiał z dobrym wzmacniaczem ale będzie mierny jako kd

Dodano po 10 [minuty]:

Ale widzę że jeszcze amplitunery onyko mają to wyjście pre out ale czy one są dobre ??

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

A tego co mam nie można by było zmodernizować czyli może jakieś inne głośniki dało by to coś czy lepiej od razu cały zestaw wyrzucić a co myślicie o takim zestawie jak logitech z-5500 będzie lepszy od obecnego technica 780
  • #4 10254956
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Dhime napisał:
    No właśnie o tym czytałem że trzeba kupić naprawdę dobry amplituner żeby jakoś spełniał funkcje stereo do muzyki ..

Dokładnie tak. Czyli zacząć trzeba od zwiększenia budżetu albo weryfikacji założeń. A Logitech dobry jest do gier.
  • REKLAMA
  • #5 10255000
    Dhime
    Poziom 8  
  • REKLAMA
  • #6 10255051
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Jeżeli chcesz łączyć stereo i KD, musisz sprawdzić, czy amplituner KD dysponuje wyjściem pre-out kanałów frontowych. Wtedy do stereo kup wzmacniacz a nie drugi amplituner (jak w przypadku H/K).
  • #7 10255101
    Dhime
    Poziom 8  
    A jakie amplitunery dysponują tym wyjściem.
    Z tego co zauważyłem to firma onkyo ma wiele amplitunerów z tym wejściem dobra to jest firma ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje zestawu kina domowego w przedziale cenowym 2200-2900 zł, preferując marki Pioneer i Harman Kardon. Obecnie posiada amplituner Technics SA-780, który nie spełnia jego oczekiwań po odsłuchaniu nowszych modeli. W dyskusji poruszono kwestie związane z wyborem amplitunera, który powinien dobrze radzić sobie z muzyką stereo oraz filmami. Użytkownik rozważa również możliwość modernizacji obecnego sprzętu, w tym wymiany głośników na Logitech Z-5500. Wskazano na znaczenie wyjść pre-out w amplitunerach, co pozwala na połączenie z zewnętrznymi wzmacniaczami. Pojawiły się pytania o jakość amplitunerów Onkyo oraz możliwość łączenia różnych modeli sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA