Proste TAK.
WS 504 to wpełni nowoczesna konstrukcja nawet dzisiaj
5 wejść - Tuner, CD, AUX, Tape, Phono
funkcje Defult - odłączenie barwy - płaska charakterystyka
funkcje Lond - kontur
funkcje Mute - 20 dB
oddzielny przełącznik REC - możliwość ustawienia innego wejścia niż wybrane na klawiaturze
Transformator tooidalny
Jedyna wada to brak pamięci nastawionych funkcji
tor audio wykonany według najlepszych światowych rozwiązań no i brzmienie poprostu super
WS 504 zajęł chyba 2 miejsce w teście nimieckiego pisma StereoPlay
Polecam
Dzięki za wskazówki. Ale nigdzie nie mogę namierzyć wzmacniacza w dobrym stanie. Znacie może jakieś komisy internetowe, a może ktoś ma do sprzedania taki wzmacniacz.
Uzywalem tego sprzetu pare lat temui byl OK dopoki ............. no wlasnie od tamtej pory mialem kilka innych wzmacniaczy i powiem krotko, ten wzmacniacz nie gra, on wydaje tylko dzwieki ktore ciezko nazwac muzyka. Basu faktycznie jest duzo ale jago jakosc zostawia bardzo wiele do zyczenia.
ja miałem wcześniej diorę midi-były wersje srebrne i oxydowane, taką z korektorem pięciopunktowym. oznaczenia nie pamiętam. dopiero po przerobieniu zakresów korektora można było jakoś tego słuchać. kupiłem później 504 i różnica jest kolosalna. jak na warunki domowe w tej cenie... dałem na allegro 350 zeta w komplecie z radiem
Witam pare ws504 miałem w swoim zyciu:)uwazam ze to naprawde dobry wzmacniacz jak na polskie realia...pare sztuk tez naprawiałem i stwierdzam ze to w miare deliktane wzmacniacze nie lubia całonocnych balang (tak jak chodzby pw7011) bo termika zaszbko działą ale problem rozwoiazuje wentylek na radiatorach:)bardzo dobrze zabezpieczony przed zwarciami...jak sie go nie katuje za bardzo a słucha muzy w granicahc rozsadku to spisuje sie na medal- wkoncu to 2x80W sin aha jak chcecie coby był mocniejszy dajcie po 10mF w filtrze zasilacza (tyle było w aplikacji stka)
ja przeżuciłem się z ws 502 ,na ws 504b,ws 504b ma lepsze brzmienie ,lepsza dynamike ,i jes mocniejszy.ws 502 bez eqalizera gra jak budzik,dopier jak eqalizer włączysz wysokie i niskie na full średnie na minimum ,to jakoś to gra ,ale niema porównania z ws504b .ws 504b jest 100razy lepszy.
Witam. Jestem fanem polskiego sprzętu ale zgadzam sie z kolega ( piterspro ) Ze ta diora WS 504 to badziewie miałem go i wiecej tego nie chce. Porównywałem go z radmorem 5412 i ten to dobiero fajnie gra ma głebie basu wysokie tony nie sa zamulone jak w diorze i raczej go nie zamienie na nic innego do puki nie usłysze nic lepszego. A testowałem obydwa sprzety na mildtonach 80 i Cheopsach 200. pozdrawiam
Przede wszystkim trochę sobie poszukasz na portalach aukcyjnych ową 504 w dobrym stanie lub ze sprawnymi hybrydami.
Na plus zasługuję ładny wygląd (wg mnie), spora moc wyjściowa przy w miarę niskich zniekształceniach i sterowanie z pilota.
A teraz minusy: hybryda z tego wzmacniacza (do tego oryginalna) staje się powoli nieosiągalna, więc będą problemy z ewentualną naprawą. Mikroprocesor z wzmacniacza - kolega na forum sprzedaje, ale też mogą z nim wystąpić problemy; Cena; dość duży pobór mocy.