Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmywarka ZZS 606 Amica - wypuszcza i pobiera wodę non stop

BerKrzy 30 Lis 2011 18:33 2702 3
  • #1 30 Lis 2011 18:33
    BerKrzy
    Poziom 9  

    Witam, posiadam zmywarkę Amica ZZS 606 czyli już trochę leciwą ale mimo 11 lat spisywała się OK. Do teraz, może to już znak że należy wymienić?
    Problem polega na tym że od pewnego czasu na programatorze miedzy 5 a 1 czyl już przy należnym płukaniu, zmywarka zaczyna pobierać wodę i po chwili trochę jej wypuszcza, i znów pobiera trochę i wypuszcza i tak przez cały czas (programator w tym czasie nie przesuwa się dalej).Sprawdziłem pływak na spodzie zmywarki pracuje OK. Mam wrażenie że coś szwankuje ze sterowaniem. Gdyż jak w tym czasie wyłaczę zmywarkę poprzez wyłacznik głowny lub przez otwarcie drzwi i ponownie załącze to zmywarka przechodzi do pracy normalnej i po chwili programator przęłacza się dalej. Rozważam winę presostatu ale nie jestem pewiem B. proszę o jakąś poradę.

    0 3
  • #2 03 Gru 2011 00:47
    monsterro
    Poziom 11  

    jezeli jest w niej plaszcz wodny z czujnikiem poziomu wody to zapewne trzeba go wyczyscic i bedzie dzialalo jak należy

    0
  • #3 03 Gru 2011 21:39
    BerKrzy
    Poziom 9  

    Dzięki za podpowiedź, nie znam na tyle zmywarki czy ona ma płaszcz wodny. Dlaczego programator "idzie" dalej jak się wyłączy i załączy zasilanie. Może to jest problem jednak programatora. Dzisiaj zauważyłem że się nie zatrzymała na wypuszczaniu i pobieraniu wody i dokończyła cały cykl. Gdyby to była wina czujnika to usterka by się utrzymywała non stop.

    0
  • #4 16 Lut 2016 14:14
    schreiber12
    Poziom 1  

    Witam,

    Ostatnio w mojej zmywarce pojawił się ten sam problem. Zmywarka bądż to na starcie lub w kolejnym kroku po płukaniu cały czas dopuszcza i krótko wypompowywuje wodę i tak bez konca. Jeżeli na chwilę odepne zasilanie pompki wypompowującej wode to przejdzie do następnego kroku i znowu jest ok. Czy kolega doszedł do przyczyny tego problemu u siebie ? Dziękuję

    1