logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy zasilacz z aukcji pasuje do Bellwood 301A i jak go podłączyć?

Makaron-25 03 Gru 2011 17:17 1641 6
REKLAMA
  • #1 10213694
    Makaron-25
    Poziom 9  
    Witam. Zepsuł mi się zasilacz do Bellwooda 301A.
    Wogóle nie reaguje (niema pradu)
    Czy taki zasilacz będzie pasował?
    Link usunąłem. 3.1.18. (10.11) Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym). [arko]
    Link do aukcji na allegro
    Czy zasilacz z aukcji pasuje do Bellwood 301A i jak go podłączyć?

Mój dotychczasowy:
    Czy zasilacz z aukcji pasuje do Bellwood 301A i jak go podłączyć? Czy zasilacz z aukcji pasuje do Bellwood 301A i jak go podłączyć? Czy zasilacz z aukcji pasuje do Bellwood 301A i jak go podłączyć?

Jeśli tak to jak mam podłączyć?
  • REKLAMA
  • #2 10213721
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1841
    Nie będzie pasował. Daj do naprawy swój.
  • REKLAMA
  • #3 10213786
    Makaron-25
    Poziom 9  
    Że wtyczki nie będą pasować to wiem ale czy zasilacz będzie dobry?
    Zasilacz kosztuje 25zł, a naprawa pewnie z 50zł i jeszcze niepewne czy będzie działać.

Po przeczytaniu tego tematu Link myślałem że będzie dobry.
  • REKLAMA
  • #4 10214794
    krakarak
    Poziom 42  
    Pytałeś czy zasilacz będzie pasował - odpowiadam, że nie. I nie mam na myśli wtyczek, w których można bez problemu z pomocą mocniejszej igły poprzekładać kabelki na właściwe miejsca, lecz o braku napięć do zasilania wyświetlacza. W tym z aukcji nie masz napięć do zasilania żarzenia oraz brak napięcia -27V.
    Tu: http://bellwood.olek.waw.pl/ masz pokazaną różnicę pomiędzy Wiwą a twoim Bellwodem 301A.
    Odnośnie naprawy - płaci się na wykonaną naprawę a nie próbę naprawy więc pewność działania jest 100%.
  • REKLAMA
  • #5 10214889
    Makaron-25
    Poziom 9  
    a nowego nigdzie nie znajde takiego?

a co może być zepsute w tym zasilaczu? jak posprawdzać części?
  • #6 10215173
    krakarak
    Poziom 42  
    Makaron-25 napisał:
    a co może być zepsute w tym zasilaczu? jak posprawdzać części?

Kolego, przecież ty sam tego zasilacza nie naprawisz :| ... Z opisów i zadawanych pytań jasno wynika, że nie masz zielonego pojęcia o elektronice. Jak można teraz w trybie ekspresowym jej nauczyć ? Wiesz, że do zasilacza i w nim występują napięcia groźne dla życia ? Nie sknerz, daj fachowcowi parę złoty za naprawę. W tak prostym zasilaczu to pracy jest na 0.5 godz.
  • #7 10215178
    Makaron-25
    Poziom 9  
    troche pojęcia mam. z tego co czytałem to układ viper i rezystor do wymiany. a co z resztą?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość zastosowania zasilacza z aukcji do urządzenia Bellwood 301A, które przestało działać. Odpowiedzi wskazują, że zasilacz z aukcji nie będzie pasował, ponieważ brakuje w nim napięć niezbędnych do zasilania wyświetlacza oraz napięcia -27V. Użytkownik rozważa naprawę swojego zasilacza, ale nie ma pewności co do jego stanu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że naprawa przez fachowca jest lepszym rozwiązaniem, ze względu na potencjalne niebezpieczeństwo związane z pracą z elektroniką. Użytkownik posiada pewną wiedzę na temat elektroniki i zastanawia się nad możliwymi uszkodzeniami w swoim zasilaczu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA