logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja BEFW11S4 Linksys - brak widoczności komputerów w sieci lokalnej

ad_min 12 Gru 2004 11:48 1950 2
REKLAMA
  • #1 1054036
    ad_min
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich. Piszę do was, gdyż mam pewien problem.

Mój komputer jest podłączony do siec lokalnej. Ta sieć lokalna ma dostęp do internetu poprzez router, który przydziela wewnętrzne ip-ki na każdy komputer. Ostatnio kupiłem access point z możliwością podłączenia kompa bezprzewodowo (Wireless access point router BEFW11S4 Linksys'a).......Chciałbym do głównego routera (tego dostarczającego internet) podłączyć tego nowego access pointa, a do access pointa podłączyć 2 komputery....jeden drogą bezprzewodową a drugi normalnie kablem.....Tak zrobiłem.....Tyle ze jest mały problem. Boewiem w otoczeniu sieciowym nie widzę zadnego kompa opróćż mojego.
    Prosiłbym was o to byście napisali mi co dokładnie mam ustawić w tym routerze, tak zeby widziec w otoczeniu sieciowym komputery które są po obu stronach tego urządzenia (i te 2 kompy połączone do access pointa i resztę kompów po jego drugiej stronie....) no i oczywiscie zeby tez był internet......
  • REKLAMA
  • #2 1056065
    pionek1
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    a tak wogulę to co ci działa? na którym kompie masz neta?
    czy gość z radiówką coś ma jakiś sygnał ? jakich anten uzywacie? w linksysie i u klienta? jaka odledłosć jest na radiu? jakie przeszkody są? troszkęwięcej szczegółów :)

Jak juz ustawiłeś SSID w AP i u klienta i kanał na którym nadajesz, to jeszcze przestaw "WAN Connection Type:" na automatically no chyba ze wsz dostawca netu przydziela wam stałe IP .
    DHCP Server: na Enable
    Starting IP Address: 192.168.100
    napisz więcej konkretów.
  • #3 1057931
    ad_min
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    ok.....dzieki serdeczne za pomoc....ale obyło sie bez niej.......(siedziałem całą noc nad tym.....)........a mój dostawca przydziela mi stałe ipki.......(za tym nowym routerem jest jeden komp który jest podłączony pod stały ip...a jeden pod dynamiczny tylko......

Ale mam teraz drugie pytanie.....jak można sprawdzić, czy ma się stałego ipka czy nie.......słyszałem ze są takie stronki, które to podają......
    Załączniki:
    • Konfiguracja BEFW11S4 Linksys - brak widoczności komputerów w sieci lokalnej schemat sieci lokalnej.JPG (37.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA