logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KRUPS xp7240 słaba kawa. Pokrętło od zmiany grubości mielenia chodzi luźno.

marszal22 07 Gru 2011 21:33 5021 3
REKLAMA
  • #1 10231270
    marszal22
    Poziom 11  
    Witam, ostatnio kupiłem używany ekspres jak w temacie jednak z gwarancja była to okazja z Euro. Przed zakupem podłączono mi ekspres i zaparzono espresso wyszło dobre więc go kupiłem. Po zakupie od razu ekspres odkamieniłem i wyczyściłem zgodnie z instrukcja. Jednak przy zaparzaniu dużej kawy zauważyłem, że w końcowej fazie parzenia z ekspresu leci już praktycznie sama pianka z lekko zabarwioną woda a kawa w smaku nie jest najmocniejsza, przy espresso jest ok, dodatkowo pokrętło do zmiany grubości mielenia chodzi luźno przy wyłączonym młynku, czy to znaczy, że ktoś je wcześniej urwał, czy może się tak zdarzyć, że chodzi luźno ? Poza tym wydaje mi się, że czasem z pod prawej przedniej gumowej nóżki wycieka nieznaczna ilość wody gdzieś około łyżeczki. Czy te rzeczy są normalne czy powinienem już udać się do Euro z reklamacja ?
  • REKLAMA
  • #2 10233661
    SQ9MTI
    Poziom 19  
    Ocena: 32
    Jeśli tylko jest taka możliwość to reklamuj. Opisz dokładnie wszystkie usterki, wydrukuj i dołącz je do urządzenia. Serwis poinformuje Cię czy uszkodzenie(nia) są wadą fabryczną (podlegają gwarancji) czy powstały z winy użytkownika. Poza tym zanim oddasz ekspres do naprawy sprawdź czy zrobiłeś wszystko co opisane jest w instrukcji i karcie gwarancyjnej, żeby nie było, że coś jest z Twojej winy, lub/i niedopatrzenia.
  • REKLAMA
  • #3 14418556
    stanisław tabasz
    Poziom 11  
    Ocena: 56
    Proszę o podanie finału i prawdziwej przyczyny tej usterki. Będzie to dla mojego grubomielącego ekspresu propozycja diagnozy. Pozdrawiam Stan
  • #4 14422346
    pawlikos9977
    Poziom 11  
    Ocena: 100
    stanisław tabasz napisał:
    Proszę o podanie finału i prawdziwej przyczyny tej usterki. Będzie to dla mojego grubomielącego ekspresu propozycja diagnozy. Pozdrawiam Stan

Jak mieli ekspres za grubo to zawsze można zmienić ustawienia młynka tylko trzeba rozkręcić ekspres.
REKLAMA