logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Efekt Matrixa i artefakty graficzne przy uruchamianiu komputera

hiroyuki 09 Gru 2011 19:26 1982 3
REKLAMA
  • #1 10239040
    hiroyuki
    Poziom 2  
    Mam problem z moim komputerem. Podczas włączania go odrazu widać efekt "matrixa" coś podobnego co jest na tym zdjęciu.

Gdy uruchamiam komputer normalnie po ładowaniu windowsa zamiast wyboru użytkownika jest takie coś.

Włączam safe mode i tło jest czarne oraz są na nim niebieskie kropki naprawdę cała masa czasami nawet. Wygląda to tak jak na poniższym zdjęciu.

I przy wyborze użytkownika w safe mode oraz podczas pracy w tym trybie występują na monitorze takie żółte pionowe kreski.

Chciałbym się dowiedzieć czym jest to spowodowane. Opiszę jeszcze pare zjawisk być może pozwoli to na zdiagnozowanie problemu. Wiatraczek od karty graficznej od dłuższego czasu chodzi głośno. Komputer się czasami wieszał i zostawał tylko reset, ale te zawieszenia były sporadyczne może raz na miesiąc. Wiatraczek od karty graficznej działa tylko chodzi kiedy chce, raz wolno chodzi i bardzo cicho a raz szybko i głośno. Czy mógłby ktoś powiedzieć czego to wina ?
  • REKLAMA
  • #2 10239099
    pawel899
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Według mnie powinieneś sprawdzić kartę graficzną np. podłączając ją do innego komputera.

Ps. zdjęcia zamieszczamy tak:
    KLIK

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 10241244
    hiroyuki
    Poziom 2  
    Są jakieś inne sposoby do sprawdzenia karty graficznej oprócz podłączania do innego komputera ? Jakoś nie mam jak jej podłączyć do innego sprzętu.
  • #4 10241262
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1073
    To do swojego podłącz inną kartę. Jeśli jej też nie posiadasz to masz jak by ograniczone możliwości.
REKLAMA