Naprawa pilotów:
Ponieważ temat ten jak widzę jest prawie zawsze odwiedzany, postanowiłem się podzielić kilkoma doświadczeniami dot. naprawy pilotów.Często zdarzają się piloty zalane; kawa, herbata itp.Umyć jakimś neutralnym środkiem spirytus itp. Gumki oczyścić przed tym na sucho i raz umyć ( nie przesadzać z myciem). Jeżeli nie kontaktują trzeba wkleić nowe gumki, przy czym przy większości pilotów nie trzeba starych wycinać.Przed wklejaniem miejsce wklejania dokładnie umyć i uszorstnić (np. pap. ściernym, skrobakiem, czymś ostrym...). Do klejenia używać kleju silikonowego-żadne super glu, kropelki i inne nie zdają egzaminu. Na marginesie konia z rzędem temu kto umie dłużej przechować otwarty klej silikonowy- ja wkładam do wody ale i tak po kilku dniach robi się guma. Nie zdają też egzaminu farby przewodzące- szybko się ścierają. Jeżeli gumek nie trzeba wymieniać to po umyciu o czym pisałem wcześniej biorę normalny-najlepiej miękki ołówek grafitowy i każda gumkę rysikiem dokładnie rysuję i pilot po tej "operacji" pracuje długo i pewnie.
Jeżeli komuś pomogłem to cieszę się a praktyków namawiam do podzielenia się innymi praktycznymi uwagami dot.tego tematu.
Pozdrawiam !