logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WD10EADS 1TB – BIOS widzi, ale sektory i głowice = 0, dysk klika, brak w systemie

afromn 10 Gru 2011 18:43 1493 4
REKLAMA
  • #1 10242791
    afromn
    Poziom 9  
    Witam ma kłopot z dyskiem WD wd10eads 1TB, dysk widoczny w biosie jednakże wszystkie dane "talerze, sektory, głowice = 0" w systemie niestety brak po nim śladu, jestem tu nowy i szukam informacji co może być nie tak.

Dysk chodził w obudowie zewnętrznej w trakcie pracy powiesił się i zniknął z systemu po restarcie już się nie pojawił.

Dysk po podpięciu do SATA rozpędza talerze i głowica kilkukrotnie robi klik klik i to wszystko dysk się ucisza, tak trzykrotnie powtarza operację po czym koniec.

Będę wdzięczny za pomoc, bądź info co dalej począć...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10246612
    afromn
    Poziom 9  
    niestety spod windowsa nic nie wskóram bo dysk jest widoczny tylko w biosie...
  • REKLAMA
  • #5 10249581
    afromn
    Poziom 9  
    A co mi to da jeżeli głowice nie startują, czy w czymś mi to pomoże bo nie chcę wykonywać zbyt wielu operacji, może znacie kogoś w Poz kto może zerknąć i postawić diagnozę, czy od razu mam zanieść do odzysku tylko że tam ceny z kosmosu.
REKLAMA