logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programator UPA USB klon nie mogę zainstalować sterownika.

Marek09 13 Gru 2011 22:01 3116 0
REKLAMA
  • #1 10256832
    Marek09
    Poziom 24  
    Ocena: 137
    Witam.
    Programator mam około 6 miesięcy, nie było z nim problemów. Dwa tygodnie temu przeinstalowywałem system i go nie używałem. Dzisiaj potrzebowałem skorzystać z programatora, więc zainstalowałem program, skopiowałem tam gdzie trzeba plik z licencją (z racji, że to klon). Menadżer urządzeń widzi "USB Device" ( zdaje się powinno być: Cypress EZ-USB FX2 (68013) - EEPROM missing) , ale podaję ścieżkę do pliku ezusbw2k.inf, a system mówi, że: "w podanej ścieżce nie ma informacji o używanym sprzęcie" Wydaje mi się, że Moja Upa sama z siebie padła. Identyfikator urządzenia w menadżerze urządzeń jest Taki: USB\Vid_0000&Pid_8613&Rev_0000, a w/g pliku *.inf chyba powinien być: USB\VID_04B4&PID_8613.
    Może ktoś to potwierdzić? Jeśli ktoś ma Upę klona, prosiłbym o podejrzenie co pokazuje identyfikator urządzenia.

Sprawa prawie rozwiązana. Na Alegro ktoś ogłosił się, że naprawia takie programatory. Odesłałem, naprawili.
  • REKLAMA
REKLAMA