logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother DCP-150C - niebieski tusz drukuje na czarno, co robić?

Kamrado 17 Gru 2011 14:59 1975 4
REKLAMA
  • #1 10270578
    Kamrado
    Poziom 9  
    Hej! Dostałem za free drukarkę Brother DCP-150C , dokupiłem tusze i śmigała bez problemu, drukowałem w kolorze, czarnym no miodzio, bardzo zadowolony byłem. Teraz gdy robię testy, drukuje coś np. niebieskiego to otrzymuję kolor....CZARNY! :/ , żółty , różowy jest OK. Stało się to z dnia na dzień, dla pewności wsadziłem nowy toner , zrobiłem czyszczenie i nadal to samo! :/
    Myślicie, że to coś pomoże? https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1844500.html

#EDIT# hmmm.... to jest bardzo dziwne, z niebieskiego kartridża leci też kolor czarny! OK, są to zamienniki no ale bez jaj, poprzedni był niebieski i się zrobił czarny a ten od nowości czarny?!
    http://i41.tinypic.com/n2hpa1.jpg
    Pozdro! :(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10271560
    Hrabia322
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Jaki toner? - tusz. Sprawdź w komorach w nowych tuszach czy jest na pewno niebieski jeśli tak to dysze coś psocą
  • REKLAMA
  • #3 10271629
    Kamrado
    Poziom 9  
    Zamienniki, ale bankowo niebieskie.
    Trochę zgłupiałem , bo cały czas był ten sam toner niebieski (drukowałem zdjęcia itp wszystko OK) i nagle z niebieskiego zrobił się czarny, dziwne trochę. Pomyślałem, że może jednak jakaś lipa i się coś zmieszało , nie wiem nie znam się :), dlatego włożyłem drugi nowy zamiennik i to samo, przed wsadzeniem nowego starałem się zobaczyć i moim zdaniem tam był NIEBIESKI tusz. Teraz jak wyciągam niebieski toner i są tam krople tuszu to gdy je dotknę np. chusteczką to są.....czarne.
    Rozkręcić drukarkę, czy spróbować przeczyścić dysze, tak jak w temacie którym podałem? tzn. strzykawka + środek.
  • REKLAMA
  • #4 10272165
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    A nie prościej dokupić niebieski tusz?
  • #5 10272350
    Kamrado
    Poziom 9  
    Miałem dwa i się zamieniły magicznie w czarny.
    W tygodniu postaram się kupić jeszcze jeden, ale jak będzie to samo..... ;/
REKLAMA