logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes W140 600SEL 1991: licznik nie zlicza km, problemy z kierunkowskazami

pawełek3650 21 Gru 2011 00:17 2299 4
REKLAMA
  • #1 10286432
    pawełek3650
    Poziom 16  
    Ocena: 85
    Witam
    Mercedes w140 600sel 1991r. licznik VDO analogowy. Problem jest taki że nie zlicza kilometrów dziennych i całkowitych prędkościomierz działa poprawnie.Mechanizm licznika (trybiki i silnik są sprawne ) jedyne co znalazłem to zimne luty na wtykach do licznika są poprawione.Jest jeszcze jeden problem podczas załączania kierunkowskazu błyskają kontroli i czasem rusza się wskazówki po powtórnym załączeniu kierunku np. po 30sek. jest poprawnie ale po dłuższej przerwie robi się choinka dalej.Problemów z nie liczeniem km jest dużo tylko nikt nie napisał czy to naprawił tak że jak ktoś zna temat to proszę o pomoc.Pozdrawiam

zapomniałem dodać cały czas podświetla się lcd wskaźnika temp. zewnętrznej (lekko się żarzy)
  • REKLAMA
  • #2 10286564
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3625
    Przedzwoń masy w zegarach.
    Spróbuj ręcznie przestawić wskaźnik kilometrów i sprawdź, czy załapuje na chwilę.
    Skoro prędkościomierz działa, to musi być usterka mechaniczna. Przestaw ręcznie kilometry i sprawdź, czy na chwilę załapuje.
  • REKLAMA
  • #3 10286814
    pawełek3650
    Poziom 16  
    pisałem już że mechanicznej usterki nie ma bo mechanizm chodzi tylko brak sygnału do niego
  • REKLAMA
  • #4 10287902
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3625
    Wskaż GDZIE napisałeś, że nie masz sygnału prędkościomierza. GDZIE??? Bo napisałeś, że nie zlicza kilometrów, podczas, gdy prędkościomierz działa. Czyli impulsy są. Ale chyba masz inny poziom formułowania myśli...

Dodano po 26 [sekundy]:

pawełek3650 napisał:
    Witam
    Mercedes w140 600sel 1991r. licznik VDO analogowy. Problem jest taki że nie zlicza kilometrów dziennych i całkowitych prędkościomierz działa poprawnie.Mechanizm licznika (trybiki i silnik są sprawne ) jedyne co znalazłem to zimne luty na wtykach do licznika są poprawione.Jest jeszcze jeden problem podczas załączania kierunkowskazu błyskają kontroli i czasem rusza się wskazówki po powtórnym załączeniu kierunku np. po 30sek. jest poprawnie ale po dłuższej przerwie robi się choinka dalej.Problemów z nie liczeniem km jest dużo tylko nikt nie napisał czy to naprawił tak że jak ktoś zna temat to proszę o pomoc.Pozdrawiam

zapomniałem dodać cały czas podświetla się lcd wskaźnika temp. zewnętrznej (lekko się żarzy)
  • #5 10321334
    pawełek3650
    Poziom 16  
    problem skaczących wskazówek i kontrolek rozwiązany były wyschnięte kondensatory nowe załatwiły sprawę pozostaje problem ze zliczaniem kilometrów.A telepata moderator wie o co mi chodzi tylko się nabija bo pewnie nigdy nawet takiego licznika nie widział a hasło przedzwoń masy jest dla mnie śmieszne bo mi się kojarzy z grupą przestępczą.
    pozdrawiam
REKLAMA