logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner Yamaha R3 - grzejący się radiator i brak wyświetlania liczb

HuRaGaN.14 21 Gru 2011 17:04 936 2
REKLAMA
  • #1 10288308
    HuRaGaN.14
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam
    Posiadam Amplituner Yamaha R3, ostatnio wlutowałem motek prostowniczy 25A, gdyż w ogóle nie było.
    Po włączeniu zasilania, na wyświetlaczu tylko dioda od "Signal Quality" świeci na pierwszej kresce. Nie wyświetla liczb itp.
    Po włączonym zasilaniu, tak po 30sek radiator parzy, jest gorący, mostek prostowniczy też lekko się grzeje.
    kondensatory filtrujące nie wyglądają na uszkodzone.
    A końcówki mocy nie wiem jak sprawdzić, i nie wiem czy nie są uszkodzone.

Prosił bym o jakieś wskazówki w sprawie naprawy tego wzmacniacza.
    Co powinienem zrobić, aby wzmacniacz mi odpalił ?

wyglada tak:
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Moderowany przez Grzegorz Markowski:

3.1.16. (14) Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
    3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
    3.1.15. (11) Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
    GM

• REKLAMA
  • #2 10288373
    Marcin1996
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Sprawdź napięcia zasilające. Czy mostek prawidłowo zamontowałeś?
  • #3 10288392
    HuRaGaN.14
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    raczej dobrze zamontowałem,
    sprawdziłem zasilanie i przed mostkiem jest ~40V, za = 40V
REKLAMA