logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics procesor dźwięku/eq SH-GE90 - trzeszczy/charczy

RogerIZ28 25 Gru 2011 02:23 1152 1
REKLAMA
  • #1 10300590
    RogerIZ28
    Poziom 11  
    Witam
    Być może ktoś miał podobny problem, albo ze względu na swoje zasoby wiedzy będzie podejrzewał co się mogło stać... mianowicie, rozłączałem dziś sprzęt (RCA) celem czynności porządkowych:), niestety nie wyłączyłem zasilania z gniazda, ale sprzęt był jedynie na 'czuwaniu', o dziwo obiekt tematu - korektor technics sh-ge90 był zupełnie odłączony od zasilania, a akurat jemu coś zaszkodziło.
    Po podpięciu sprzętu (poprawnie, bo robię to w miarę regularnie, ze względu na trudność ścierania kurzu - stolik audio) sygnał płynący przez eq jest niebywale zniekształcony, słychać coś w rodzaju całkiem mocno słyszalnego charczenia/trzeszczenia, głównie w zakresie średnich tonów.
    Winowajcą jest właśnie ów korektor, gdyż próbowałem później podłączać go pod tape 2, a nawet bezpośrednio w szeregu z odtwarzaczem CD – zero poprawy

pozdrawiam
    Marcin
  • REKLAMA
  • #2 10300876
    Krzysztof L.
    Poziom 34  
    Ocena: 153
    Raczej nikt nie miał do czynienia z identycznym scenariuszem zdarzeń.
    Kolego szanowny, jeżeli już pisujesz w dziale Audio Serwis (nawet w działach początkujących), to wykonaj choć wstępne czynności. Rozkręć sprzęt, włącz aparaturę pomiarową. Podejrzewam co mogło się stać. Jeśli jednak jakimś sposobem nie możesz wykonać wstępnej diagnozy i nie masz narzędzi - daj sobie spokój.
    Będziesz się tylko męczył.
    Usuwam z działu Audio Serwis.
REKLAMA