logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat B4 - Immobilizer tryka, samochód nie odpala...

charizmatic 25 Gru 2011 08:14 986 1
REKLAMA
  • #1 10300665
    charizmatic
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,
    Postanowiłem zwrócić się o pomoc, 2 dni temu wyciągałem zegary celem sprawdzenia wskaźnika temperatury (okazało się że ktoś źle zamocował wskazówkę) oraz dokładałem termometr.
    W tym celu ściągałem skrzynkę bezpieczników aby mieć dojście do otworu w ścianie grodziowej przez który poszedł kabel z czujnikiem.
    Po złożeniu wszystkiego do kupy samochód odpala a po sekundzie gaśnie i słychać takie charakterystyczne trykanie z puszki immo koło włącznika świateł (teraz zaczął trykać już od razu po załączeniu zapłonu). Pogroziłem pięścią, walnąłem w puszkę, sprawdziłem wtyczki w immo i centralce alarmu ale wszystko wygląda OK.
    Przekaźnik 109 tyka i wygląda na sprawny. Bezpieczniki też są całe.

Mój jedyny trop to brak połączenia przez kabel VAG, który do tej pory działał. Obstawiam więc brak połączenia z komputerem. Czy ktoś mógłby powiedzieć czy są jakieś bezpieczniki/przekaźniki od komputera które mogły przestać działać na skutek wyżej przeprowadzonej interwencji (ruszanie skrzynką bezpieczników)?
    Jaki kabel odpowiada za komunikację z komputerem w immo i którędy on leci? Czy skutkiem tego mogła być zabawa centralką alarmu (przełączyłem w tryb serwisowy VET switchem - nie wiedziałem do czego jeszcze wtedy był ten włącznik).
    Nie jestem elektrykiem więc proszę raczej o obrazowe tłumaczenie.
  • REKLAMA
  • #2 10300698
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA