Mam pooblem z lodówką Whirlpool ART 352/G/R (8564 352 10010 11 0112 005417). Lodówka bardzo słabo mrozi- w chłodziarce jest ledwie chłodno, w zamrażarce jest trochę lodu ale szału nie ma. Agregat normalnie się załącza i wyłącza ale na bardzo krótko (włączy się na 2-3 min a potem przerwa z 30 min).
Wezwałem nawet kiedyś fachowca do niej ale chyba nie był to dobry specjalista. Z tego co pamiętam to stwierdził, że trzeba dopuścić środka chłodniczego. Tak też zrobił ale to wogóle nie zmieniło sytuacji (termostatu nie sprawdził wcale).
Teraz się juz zdenerwowałem bo jedzenie szybko się psuje
. Poczytałem trochę i myśle, że termostat może być uszkodzony (jeżeli się mylę to proszę o wyprowadzenie z błędu). Wymontowałem termostat- jest to ATEA A13 0447R A031.
Chciałbym znaleźć zamiennik (taki sam jak oryginalny kosztuje 200zł). Problem w tym, że mój termostat ma kapilarę 70 cm a większosć zamienników znalazłem z kapilarą 120cm. Proszę o pomoc.
Wezwałem nawet kiedyś fachowca do niej ale chyba nie był to dobry specjalista. Z tego co pamiętam to stwierdził, że trzeba dopuścić środka chłodniczego. Tak też zrobił ale to wogóle nie zmieniło sytuacji (termostatu nie sprawdził wcale).
Teraz się juz zdenerwowałem bo jedzenie szybko się psuje
Chciałbym znaleźć zamiennik (taki sam jak oryginalny kosztuje 200zł). Problem w tym, że mój termostat ma kapilarę 70 cm a większosć zamienników znalazłem z kapilarą 120cm. Proszę o pomoc.