logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N97 nie ładuje się po rozładowaniu - co może być przyczyną?

kalthas 31 Gru 2011 13:15 2558 4
REKLAMA
  • #1 10328336
    kalthas
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Mam taki mankament że raz moja n97 rozładowała się i po podłączeniu do ładowarki nie reaguje nic tylko lampka od ładowania świeci się przez kilka minut, a po włożeniu drugiej baterii jaką mam wszystko było dobrze ale ona też mi się rozładowała ponieważ zapomniałem uważać żeby się nie rozładowała, wtedy oddałem telefon do serwisu, tam powiedzieli mi że się na płycie głównej coś spaliło i trzeba to wylutować i wlutować nowe i zapłaciłem za tą usługę 100zł (ale to mało ważne), gdy wróciłem do domu zauważyłem że jest nowa bateria włożona, bo pamiętam jak wyglądała moja, wiec myślę że w serwisie wymienił tylko baterię i problem rozwiązany, niestety pewnego dnia telefon mi się rozładował i znów ta sama bajka nie da się naładować. Teraz pytanie do was, jak uważacie co może być nie tak w telefonie, czekam na wszystkie pomysły, a może też mieliście taki przypadek?

P.S.
    może wystarczy wymiana softa, obecnie posiadam na niej symbiana s60
  • REKLAMA
  • #2 10332667
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    Po pierwsze nokia N97 jest oparta na symbianie i tylko na symbianie ,dalej nic kolega nie napisał jak czym ładuje ten telefon jeżeli uzywasz kolego ładowarki z przejściówka na mini usb to proponuje zaopatrzyć sie w ładowarke z oryginalnym miniusb i wtedy spróbować naładować telefon,miałem podobny przypadek iż używajac przejsciówki czas ładowania telefonu wynosił prawie 6 do 7 godz teraz okolo 3 godz do pełna , na koniec zaś można spróbować przywrócić jej ustawienia fabryczne tzw hard reset
  • REKLAMA
  • #3 10333418
    kalthas
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    używam oryginalnej ładowarki ale nic to nie pomaga, mam też taką z przejściówką, ale wiadomo że jest tam mniejsze napięcie, ale też nie ładuje, próbowałem także naładować przez komputer, również nic; z symbianem nie chce kombinować tylko zainstalować nowy, lub przeinstalować, a hard reset się nie da zrobić na rozładowanej baterii, no chyba że się da ale nie wiem jak
  • REKLAMA
  • #4 10333519
    krzychu95
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Dasz radę zrobić hard reset bez baterii jeżeli posiadasz zasilacz regulowany.
  • #5 10334889
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 261
    Wymiana softu raczej nie rozwiąże tego problemu. Pewnie jest uszkodzony układ od USB lub któryś z układów odpowiedzialny za zasilanie.
REKLAMA