logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba RL838 - nie można odtwarzać filmów z sieci domowej

obelix2 31 Gru 2011 16:56 10941 12
REKLAMA
  • #1 10329557
    obelix2
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Witam!

Kupiłem telewizor Toshiba 40RL838. Sprzedawca mówił, że można do niego podłączyć internet, a telewizor "zobaczy" udostępnione pliki na komputerach w sieci, podłączonych do rutera. To tak w skrócie.

Podłączyłem więc tv do sieci. Konfiguracja odbyła się automatycznie, sieć została "złapana" - zaczął ją wykrywać. Funkcje w tv, które wymagają połączenia internetowego działały, np. youtube.

Ale uruchomiłem Network Player i powinna pokazać się lista komputerów. Niestety nic tam nie ma.

Na wszystkich komputerach w domu mam Windows 7 (Home / Professional / x32 / x64). Niestety w tv nie mogę nic oglądać.

Może coś źle robię, a może trzeba coś skonfigurować? Jakieś porty w ruterze albo coś innego?

Podłączyłem laptopa kablem do tv i laptopa wykryło ale nie widziało żadnych plików jakie były na nim udostępniane. Może to też kwestia konfiguracji.

Proszę o pomoc, pierwszy raz przyszło mi robić coś takiego.

Pozdrawiam, Mateusz!
  • REKLAMA
  • #2 10329793
    intenso
    Poziom 39  
    Ocena: 617
    Nie musisz czasami zainstalować tego programu (który odpaliłeś na tv) na każdym z komputerów i udostępnić w tym programie pliki?Ja mam Samsunga który ma allshare i musiałem ściągnąć taka aplikacje na komputer zainstalować i udostępnić pliki w tym programie,może u ciebie jest tak samo.
  • REKLAMA
  • #3 10402716
    saper2004
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    ja już problem rozwiązałem dodaj rozszerz bibliotekę w aplikacji windows media center wtedy TV będzie je widział mi działają nawet filmy rmvb
  • #4 10468661
    goglak
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    to podaj instrukcję jak to zrobiles bo ja nie mam juz pomysłow na przeslasnie danych do tv z kompa
  • #5 10483858
    lisu00
    Poziom 11  
    Ocena: 25
    Mi pomogło :
    Jak skonfigurować program Windows Media® Player do udostępniania plików na notebooku VAIO lub komputerze?
    Aby skonfigurować program Windows Media® Player do udostępniania plików z notebooka na telewizor BRAVIA musisz:
    • Otworzyć program Windows Media® Player i wybrać kolejno „Narzędzia” > „Opcje” i zakładkę „Biblioteka”.
    • W zakładce „Biblioteka” kliknij opcję „Konfiguracja udostępniania”, aby otworzyć okno „Udostępnianie multimediów” (patrz rys. 1 na stronie).
    • Zaznacz pole obok opcji „Znajdź multimedia udostępniane przez innych„ i opcję „Udostępniaj moje multimedia”. Poniżej zostanie wyświetlona lista urządzeń sieciowych łącznie z telewizorem BRAVIA.
    • Zaznacz urządzenie (np. telewizor BRAVIA) i kliknij przycisk „Ustawienia”, aby otworzyć okno i wybrać pliki, które chcesz udostępnić (patrz rys.. 2 na stronie).
    • Zaznacz pole obok opcji „Muzyka”, „Zdjęcia” lub „Filmy”. Możesz także wybrać, czy będą udostępniane pliki w pewnej kategorii – zależy to od sposobu konfiguracji biblioteki multimediów.
    • Kliknij przycisk „OK”, a pliki będą dostępne na telewizorze BRAVIA – możesz teraz cieszyć się muzyką, filmami i zdjęciami na dużym ekranie.
    zaczerpnięte z SONY (nie wiem jak z tym ACTA czy nie bedą mnie ścigać za to)
  • REKLAMA
  • #6 10506032
    saper2004
    Poziom 11  
    ja porostu odpaliłem aplikację windows media center w windows vista i aktualizowałem bibliotekę a tv zaczął widzieć wszystko co było w bibliotece windows media center
  • #7 11090415
    konbia
    Poziom 2  
    A udało się w tym telewizorze odpalenie napisów po dlna??
    Próbowałem kilka serwerów ale po zadnym nie odpala mi napisów. A po usb napisy srt są dołączane bez problemu, Ma ktos jakis pomysł?
    dzieki
  • #8 11180011
    obelix2
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Udało mi się udostępnić filmy. Ale napisów nie.
  • REKLAMA
  • #9 11181490
    konbia
    Poziom 2  
    No wlasnie, ja tez nic nie ogarnąłem , wypróbowalem kilka programów i dalej nic.... chyba sie nie da odpalic napisow
  • #10 11461578
    olo193
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    witam chciałbym ponowić temat, podłączyłem tv do sieci domowej,wszystko wg opisu muza i fotki ok, ale filmów nie odtwarza (tv wyświetla komunikat "błąd odtwarzacza multimediów" )
  • #11 12171127
    miroxl
    Poziom 11  
    Ja mam ten sam problem, TV widzi pliki z filmami, ale ich nie odtwarza - "błąd odtwarzacza multimediów". Próbowałem odtworzyć różne formaty (avi, mpeg4, mpg) i w każdym przypadku błąd.
  • #12 12524012
    SQ9JYM
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Czy udało się komuś rozwiązać problem "błąd odtwarzacza multimediów" przez odtwarzanie sieciowe
  • #13 13206735
    Arteq81
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Odświeżam wątek.

Rozwiązał ktoś problem. Posiadam Toshibę 32RL938 i również mam problem z odtwarzaczem mediów po sieci LAN.
    Mam TV podłączony do Zyxel NSA310S i niestety nie działa. Pliki są widoczne, ale przy próbie odtworzenia wyświetla się błąd playera.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z telewizorem Toshiba 40RL838, który nie wykrywa plików multimedialnych w sieci domowej, mimo że połączenie internetowe działa poprawnie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne rozwiązania, takie jak instalacja odpowiednich aplikacji do udostępniania plików na komputerach (np. Windows Media Player, Windows Media Center) oraz konfiguracja opcji udostępniania multimediów. Wiele osób zgłasza również problemy z odtwarzaniem filmów, które kończą się błędem odtwarzacza multimediów, niezależnie od formatu plików. Użytkownicy wymieniają doświadczenia z różnymi modelami telewizorów, w tym Toshiba 32RL938, i poszukują skutecznych metod na rozwiązanie problemu z odtwarzaniem napisów oraz błędami odtwarzania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA