logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TOSHIBA TL838 - jak odtworzyć filmy z komputera i uruchomić YouTube?

kuncio89 15 Wrz 2012 16:50 9585 6
REKLAMA
  • #1 11313778
    kuncio89
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    witam, dzisiaj stałem się posiadaczem telewizora toshiba 40 tl838, mam dwa problemy mianowicie:
    1. Podlączyłem tv do routera za pomocą kabla, po wejściu w network media player widzi mi komputer, kiedy wchodzę w niego wyskakuje mi brak odpowiednich plików multimetialnych. Co zrobić aby odtworzyć film z komputera na tv?
    2. Załączam Youtube, wyświetla się napis "YOU TUBE", czekam ok. 10 minut i nic się nie dzieje, zawiesza się na tym napisie.
    Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 11317960
    daniel1666
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Czy zdjęcia z komputera w formacie JPG widzi ?
  • REKLAMA
  • #3 11320993
    menel_nd
    Poziom 12  
    1. Pierw postaw serwer DLNA na kompie by w tv widzieć pliki.
    2. Sprawdź czy działa Ci Toshiba Places (jeśli masz) by wykluczyć problem z netem.
  • REKLAMA
  • #4 11324941
    jacekkrupka
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    I jak problem rozwiązany?Mam to samo i niewiem co robić!!!
  • REKLAMA
  • #5 11482803
    kuncio89
    Poziom 2  
    Witam,
    tak problem z youtube rozwiazany, trzeba ustawic adresy DNS na adresy DNS Google
  • #6 11668379
    mikser011
    Poziom 11  
    Aby tv widział filmy z pc należy postawić server np. PS3 MEDIA SERVER - taki zainstalowałem na kompie bo mam również konsolę.

Bez problemu widzi filmy i płynnie odtwarza choć zanim zacznie odtwarzanie upływa jakieś 30 sek. (prawdopodobnie konwersja materiału)

Dodam, że u mnie pc - wi-fi, tv - lan, ruter w tym samym pomieszczeniu co pc, szybkość łącza w pc to 72Mb/s.

Co do youtube'a to bywają problemy. Czasem nie chce się włączyć - nie byłem na tyle dociekliwy i nie szukałem przyczyny.
    Szkoda, że nie działa toshiba places choć na pudle od tv jest opisane, że działa.
    Producent nie kwapi się do poprawienia oprogramowania w tv a na forach ludzie się denerwują.
  • #7 11668473
    jac0205
    Poziom 13  
    Ocena: 102
    Aby działało Youtube to należy aktualizować oprogramowanie w TV. Zrobisz to jednak zawożąc sprzęt do serwisu. Przerabiałem to już.

Przepraszam nie zauważyłem postu wyżej iż Youtube działa koledze.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający telewizor Toshiba TL838 napotkał dwa problemy: brak możliwości odtwarzania filmów z komputera oraz zawieszanie się aplikacji YouTube. W odpowiedziach zasugerowano, aby zainstalować serwer DLNA, np. PS3 Media Server, co umożliwi telewizorowi dostęp do plików multimedialnych z komputera. Dodatkowo, dla poprawnego działania YouTube, zalecane jest ustawienie adresów DNS na Google oraz aktualizacja oprogramowania telewizora, co może wymagać wizyty w serwisie. Użytkownicy zauważyli również, że problemy z YouTube mogą być sporadyczne i związane z oprogramowaniem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA