Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Saab 9-3 2004r 1.9 TiD kontrolka

dawid1152 06 Jan 2012 11:12 10836 6
    dawid1152
    Level 12  
    Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć od czego jest żółta kontrolka z cyfrą "2" oraz skierowanymi do góry trzema falującymi strzałkami?
    Nigdzie w sieci nie mogę znaleźć nic na ten temat.
    Z góry dzięki.
    decybel91
    Level 42  
    Zrob jakieś zdjęcie bo nie kojarzę kontolki z cyfrą 2.
    matrixs
    Level 25  
    W instrukcji nie ma nic na ten temat? Bo też nie kojarzę.
    dawid1152
    Level 12  
    Kontrolka wygląda mniej więcej tak jak na załączniku. W instrukcji jest krótko opisana tyle, że w języku holenderskim i żaden translator nie tłumaczy tego w sposób zrozumiały. Ta kontrolka jest raczej napewno od dogrzewania czegoś... tylko czego? Dodam jeszcze, że od jakiegoś czasu świeci się bez przerwy i to mnie właśnie zaniepokoiło.

Saab 9-3 2004r 1.9 TiD kontrolka

Dodano po 1 [minuty]:

Myślałem, też że może to być kontrolka podgrzewania siedzeń ale takowego raczej nie posiadam:P
    cisq
    Level 15  
    To może oznaczać niedostateczne spalanie zanieczyszczeń, jeśli dawno nie jeździłeś z prędkością pow. 100km/h na ok 30 -50km to się mogło przypchać. Może pomóc, jeśli samochód jest z holki to oni nie mają problemów z poruszaniem się z takimi prędkościami na takich odcinkach dróg i spalane jest to na bierząco.
    przemtos
    Level 9  
    Witam. Ta kontrolka nie ma nic wspólnego ze spalinami ani recyrkulacją. W wersjach saaba z webasto i dogrzewaniem oznacza to że temperatura silnika nie osiągneła 70 stopni a na zewnątrz jest poniżej 8 stopni i auto dogrzewa filtr paliwa. Jesli temperatura bedzie pow 8 stopni kontrolka ta gasnie po nagrzaniu silnika. To jest z orginalnej ksiązki obsługi saab \. Niestety w jez angielskim