logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie działa Pioneer DEH-P4100SD po podłączeniu w samochodzie, co sprawdzić?

eX26 08 Sty 2012 13:37 1665 5
REKLAMA
  • #1 10366796
    eX26
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Kupiłem używane radio na allegro Pioneer DEH-P4100SD. Po podłączeniu w samochodzie... Nie działa, ani przy jednym przekręceniu kluczyka, ani przy uruchomieniu silnika. Nie otrzymałem instrukcji obsługi od sprzedawcy wiec napisałem do niego jak je włączyć. Odpowiedz.. żeby przycisnąć pokrętło, albo przytrzymać src. I że radio jest w 101% sprawne. Niestety żaden sposób nie działa, nawet sie nie zaświeci. Jedyne, co słychać z radia... Tak mi sie przynajmniej wydaje, że to z niego... Takie "pikanie" jak zegar, co sekundę.

W takim razie być może źle je podłączyłem a nie mając instrukcji mam prośbę o sprawdzenie kabli (zdjęcia w załączniku)...

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Jedyne, co zauważyłem innego niż w poprzednim radiu (też pionier) to na „wejściu” było więcej tych blaszek (zaznaczone na zdjęciu). Pewnie każdy model ma inaczej, ale może przez to musze jeszcze cos podłączyć.

P.s.

Podłączyłem tylko ta kostkę do radia jak na zdjęciu i te dwie brązowa i czarna z auta. Nic więcej nie robiłem (nie podłączam żadnych innych kabli nawet anteny).
  • REKLAMA
  • #2 10366870
    krzychu.m
    Poziom 19  
    Ocena: 94
    Przeczytaj to Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #3 10367104
    eX26
    Poziom 10  
    krzychu.m napisał:
    Przeczytaj to Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Czyli tak podłaczy do kości:

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

????
  • REKLAMA
  • #4 10367365
    krzychu.m
    Poziom 19  
    Ocena: 94
    No nie miałeś odpiąć żółty od żółtego i czerwony od czerwonego a następnie zamienić je miejscami, a ty podpiąłeś zółty pod żółty i czerwony. Sprawdź jeszcze napięcia na kostkach w samochodzie i sprawdź czy pokrywają się z bolcami w kostkach radia powinien być jeden standard ale lepiej sprawdzić.
  • REKLAMA
  • #5 10367464
    eX26
    Poziom 10  
    krzychu.m napisał:
    No nie miałeś odpiąć żółty od żółtego i czerwony od czerwonego a następnie zamienić je miejscami, a ty podpiąłeś zółty pod żółty i czerwony. Sprawdź jeszcze napięcia na kostkach w samochodzie i sprawdź czy pokrywają się z bolcami w kostkach radia powinien być jeden standard ale lepiej sprawdzić.

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Tak? Mam nadzieje że sie radio nie spali.
  • #6 10367593
    powalla
    Moderator CarAudio
    Ocena: 737
    3.1.16. (14) Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
REKLAMA