logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie są stałe opłaty za licznik elektryczny w nieużywanym domu?

barteq289 09 Sty 2012 15:03 8791 4
  • #1 10371909
    barteq289
    Poziom 11  
    Ocena: 71
    Witam,
    mam dom..póki co w nim nie będę mieszkał...jest zrobiony przyłącz i instalacja w środku. gdy zawieszę licznik i nie będę używał energii to jakie opłaty za licznik (wszystkie stałe) itd będą mnie wynosić? ktoś się orientuje ile jest tych stałych abonamentów itd?

Popraw pisownię/ inaczej kosz!
    PW
    [_P_]
  • #2 10374042
    maolat
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Ja na Śląsku (Vattenfall) podczas przestoju w remoncie przy rozliczeniu 2-miesięcznym płaciłem ok. 42 zł brutto - dystrybucja + dodatkowy cykl handlowy (to te rozliczenie 2-miesięczne)
  • #3 10385135
    barteq289
    Poziom 11  
    ok, dzięki za odpowiedź..mam jeszcze jedno pytanie. Ile będzie kosztował mnie "przyłącz". Przyłącz jest już zrobiony i doprowadzony do skrzynki na budynku. Trzeba powiesić licznik czy coś jeszcze? ile to może teraz kosztować...?
  • #4 10386791
    maolat
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Skoro masz już przyłącz musisz wykonać instalację elektryczną. Jeśli będziesz ją miał zrobioną elektryk z uprawnieniami SEP "E" musi wypełnić wniosek o stanie technicznym instalacji odbiorczej. Na podstawie tego wniosku wieszają licznik i plombują wraz z zabezpieczeniami przedlicznikowymi, w przypadku Vattenfalla chyba nic nie płacisz za montaż licznika.
  • #5 10389532
    barteq289
    Poziom 11  
    Instalację w domu mam już zrobioną...elektryk wystawił te kwity z wykonania instalacji wewnątrz. Ale ponoć mam jeszcze płacić za zapotrzebowanie na moc...co lepsze ponoć 140zł za każdy KW. śmieszne jak dla mnie...skoro mam przyłacz na budynku..tylko brakuje licznika. a może odpuścić sobie PGE i szukać innego dostawcę? jesli takowy jest na terenie powiatu rzeszowskiego;)?

Jak rozpoczynamy i kończymy zdania?
    Proszę poprawić!
    [_P_]
REKLAMA