logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zlokalizować skradziony telefon przez komputer?

18 Gru 2004 20:18 6344 6
REKLAMA
  • #1 1070740
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 1070751
    Wojtas18
    Poziom 13  
    wiesz po pierwsze zelzy jaki to byl telefon,ale raczej jest to mslo prawdopodobne bys go odzyskal!Sorki ale takie sa prawa dzungli!
  • REKLAMA
  • #3 1070956
    NeOgEo
    Poziom 12  
    Mi tez jeban... zaje.... telefon 3 tygodnie temu, dokladnie jeden... Najpierw mnie od tyl zaatakowal walnal pare razy w glowe a pozniej jak stracilem przytomnosc kopal po twarzy...Wzial komorke plecak wszystko!!! Powinni wieszac tych skurwy...
  • REKLAMA
  • #4 1070989
    Wojtas18
    Poziom 13  
    wiecie tak czasem bywa wiec ja doradzam nie wyciagac telefonu lepszego w miejscu gdzie jakis frajer ktorego nie stac na taki sprzet moze nas sobie upatrzyc a pozniej zonk:/,ale na platforme jest taki program ktory po wyslaniu smsa odpowiedniego blokuje caly telefon!;)
  • REKLAMA
  • #5 1071023
    Philip26
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Chyba masz już po telefonie jedyna szansa jakieś 5% to to że policja złapie tych złodzieji i znajdą twój telefon, jeżeli zgłosiłeś kradzież. Ale znając życie pewnie niedługo dostaniesz liścik o umożeniu śledztwa.
  • #6 1071197
    garni
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    .... jakiego sledztwa? :)
    JESLI policja znajdzie ten telefon to tylko przypadkiem podczas jakiejs rutynowej kontroli. Takimi rzeczami powinny sie zajmowac operatorzy przy wspolpracy z policja (tak jak w niektorych zachodnich panstwach).
    Pozdrawiam i zycze odnalezienia tych ktorzy za to odpowiadaja (zlodziei)
  • #7 1071566
    delta_110
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    tak jak powiedzieli przedmówcy masz nikłe szanse na odzysk - nasze prawo jest niestety chore - oto przykład :moja siostra pobiła złodzieja który jej komóre wyrwał z ręki - i co ? dostała 8 m-cy nadzoru i 4500 odszkodowania dla skur.....syna. TAKICH to do LASU !!!!

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem lokalizacji skradzionego telefonu za pomocą komputera. Uczestnicy podkreślają, że odzyskanie telefonu jest bardzo trudne, a szanse na sukces są minimalne, zwłaszcza bez współpracy operatorów sieci i policji. Wskazano, że prawo i procedury w Polsce nie sprzyjają skutecznemu ściganiu złodziei telefonów. Zwrócono uwagę na możliwość zablokowania telefonu poprzez specjalne programy aktywowane SMS-em, które mogą unieruchomić urządzenie po kradzieży. Wspomniano również o konieczności zgłoszenia kradzieży na policję, choć realne odzyskanie sprzętu jest mało prawdopodobne. Dyskusja zawiera także ostrzeżenia dotyczące ostrożności przy korzystaniu z drogich telefonów w miejscach publicznych, aby uniknąć kradzieży.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA