logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Częstotliwości w autach zdalnie sterowanych - jak dobrać żeby się nie zakłócały

skolioza 12 Sty 2012 08:33 1550 4
REKLAMA
  • #1 10384907
    skolioza
    Poziom 2  
    Witajcie
    Proszę Was o pomoc, jako że temat jest mi zupełnie odległy

Syn ma auto wyposażone w kwarc 27,125
    Chcemy dokupić drugie auto, tak aby móc wspólnie się pościgać Na oku mam model z kwarcem o częstotliwości 27.255, nie wiem jednak czy przy jednoczesnym włączeniu auta będą reagować poprawnie na swoją aparaturę Jakie jest Wasze zdanie?
    Jeśli dwie powyższe częstotliwości będą się 'gryzły" to auto z jakim kwarcem polecacie dokupić jako drugie do 27,125MHz?

dzięki z góry za pomoc, Marcin
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10385034
    skolioza
    Poziom 2  
    uuuu nie widzialem aut z takim kwarcem, ale może słabo szukałem..
    dzięki w każdym razie za info - jak rozumiem 27,125 i 27,255 będzie się gryzło wg Ciebie?
  • REKLAMA
  • #5 10390928
    płetwa
    Poziom 33  
    Ocena: 534
    skolioza napisał:
    Witajcie
    Proszę Was o pomoc, jako że temat jest mi zupełnie odległy

Syn ma auto wyposażone w kwarc 27,125
    Chcemy dokupić drugie auto, tak aby móc wspólnie się pościgać Na oku mam model z kwarcem o częstotliwości 27.255, nie wiem jednak czy przy jednoczesnym włączeniu auta będą reagować poprawnie na swoją aparaturę Jakie jest Wasze zdanie?
    Jeśli dwie powyższe częstotliwości będą się 'gryzły" to auto z jakim kwarcem polecacie dokupić jako drugie do 27,125MHz?

dzięki z góry za pomoc, Marcin

Jeżeli są to modele RC z typową modelarską aparaturą, to nie powinny się "gryźć" bo są to dwa różne kanały, jeżeli są to zabawki to nigdy nic nie wiadomo.
    http://www.rcclub.pl/kanaly/

Podałem Ci link do tabelki z kanałami (2 tabela).
REKLAMA