Od dłuższego czasu posiadam 2 systemy operacyjne, win 7 i xp, wszystko było dobrze, do czasu kiedy to windows xp nie padł.. zainstalowałem nowego xp na dysku E (Wcześniej systemy miałem tak : C xp , D 7, E Ubuntu) Dysk C zostawiłem, ponieważ chciałem zostawić "na jutro" przeniesienie plików przed formatem tej partycji.. Po instalacji xp, zniknęło menu wyboru systemów, był tylko nowy xp. Poradziłem sobie z tym uruchamiając z płytki instalacyjnej 7 konsolę cmp i wpisaniu paru odpowiednich komend. Ale teraz mam stare menu wyboru
"wcześniejsza wejsja systemu windows" - czyli xp który padł, ( C )
"windows 7" - ( D )
"Ububtu"- czyli aktualnie znajduje się tam "nowy xp" ( E )
Jak wiadomo w 7 nie mam pliku boot.ini i nie da się tak ładnie edytować wszystkiego, gdy wchodzę w uruchamianie przez mój komputer, mam widoczne stare menu, i mogę wybrać tylko czas oczekiwania i system ktory startuje domyślnie (standard) przez "msconfig" widać tylko win 7..
Chciałbym mieć wybór między xp a 7
"wcześniejsza wejsja systemu windows" - czyli xp który padł, ( C )
"windows 7" - ( D )
"Ububtu"- czyli aktualnie znajduje się tam "nowy xp" ( E )
Jak wiadomo w 7 nie mam pliku boot.ini i nie da się tak ładnie edytować wszystkiego, gdy wchodzę w uruchamianie przez mój komputer, mam widoczne stare menu, i mogę wybrać tylko czas oczekiwania i system ktory startuje domyślnie (standard) przez "msconfig" widać tylko win 7..
Chciałbym mieć wybór między xp a 7