logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skasować terminarz w nowym modelu Fiat Ducato? Instrukcja krok po kroku

zbyszek990 19 Gru 2004 04:29 27176 8
REKLAMA
  • #1 1071555
    zbyszek990
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    potrzebowałbym instrukcję kasowania terminarza do FIATA DUCATO nowy model. Wie ktoś jak to zrobić?

Pozdrawiam
    Zbyszek
  • REKLAMA
  • #2 1074679
    PKY
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    Rozumiem, że chodzi pojawiający się kluczyk na zestawia wskaźników. Zapala się wtedy, gdy do przeglądu zostało mniej niz 2000km lub 30 dni. Kasowanie - kluczyk w położeniu zapłon, przytrzymać prawy przycisk na zestawie wskaźników pow. 8 sekund. Wartości inspekc. powinny być skasowane. Bywa, że po 8sec. pojawia się możliwość wyboru trybu inspekcji.(3 mozliwości, chodzi o typ silnika itp.) Należy wybrać tą odpowiadającą własnemu autu i przytrzymać przycisk, co powoduje zapamiętanie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4870900
    ub
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    nie jestem pewny ale raczej nie bo tam jest body computer
  • #5 4871355
    Michu10
    Poziom 32  
    Ocena: 755
    I co z tego że jest body w modelach 2005 można skasować ręcznie

Dodano po 4 [minuty]:

W nowym po 2006 kasujesz przez kompa
  • REKLAMA
  • #7 8060122
    marekewka
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    witam koledzy mam ducata w nowym modelu i w zaden z opisanych sposobów nie moge skasowac inspekcji, moze ktos cos podpowie bo rozkladam rece.
    pozdrawiam i czekam na odpowiedz
  • #8 8063653
    WITEK1952
    Poziom 28  
    Ocena: 388
    Witam serdecznie. Examiner w diagnozie wykonawczej to robi. Pozdrawiam.
  • #9 8081398
    marekewka
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Dzięki za odpowiedz , mam rozumiec że ręcznie się nie da tego zrobić.
    Jak jestem w błędzie to prosze poprawcie mnie.

Pozdrawiam Marek

Podsumowanie tematu

✨ W nowym modelu Fiata Ducato pojawia się na zestawie wskaźników symbol kluczyka informujący o konieczności przeglądu, który zapala się przy mniej niż 2000 km lub 30 dniach do inspekcji. Kasowanie terminarza odbywa się poprzez włożenie kluczyka w położenie zapłonu i przytrzymanie prawego przycisku na zestawie wskaźników przez około 8 sekund. Po tym czasie pojawia się możliwość wyboru trybu inspekcji odpowiadającego typowi silnika, który należy zatwierdzić przytrzymując przycisk, co powoduje skasowanie wartości inspekcji. W modelach Ducato z 2005 roku kasowanie może wymagać ręcznej ingerencji, jednak od modelu 2006 i nowszych kasowanie inspekcji odbywa się za pomocą komputera diagnostycznego. W przypadku nowszych modeli, gdzie ręczne kasowanie nie jest możliwe, do resetu terminarza używa się narzędzia diagnostycznego Examiner.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA