logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt RD4 N1 MP3-03 Partner Tepee – migający wyświetlacz po odłączeniu akumulatora

officez39 13 Sty 2012 11:06 2873 6
REKLAMA
  • #1 10390015
    officez39
    Poziom 9  
    miałem ponad miesiąc odłączony akumulator w partner tepee i po włączeniu nie działa radio blaupunkt rd4 n1 mp3-03 i miga ciągle wyświetlacz co zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 10390392
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 485
    Wysuń radio, wypnij kostke na minutke i podepnij, może się radio zawiesiło i taki reset pomoże, napewno nie zaszkodzi.
  • REKLAMA
  • #3 10390551
    officez39
    Poziom 9  
    już próbowałem i nic
  • #4 10390746
    LWD11
    Poziom 31  
    Jak byś miał możliwość podpięcia do tego auta drugiego 100% sprawnego radia, to byś już wiedział czy problem tkwi po stronie radia czy auta, wiem że to trochę takie na wyrost, ale żeby takie radio zadziałało to musi być spięte z wyświetlaczem i bodajże modułem BSI, ponadto jest logowane do auta numerem VIN. Mało jest zakładów w Polsce które odpalają to radio na stole.

Jak masz jakieś doświadczenie ze sprzętem elektronicznym, to jeszcze możesz rozebrać radio i obejrzeć, czy przypadkiem nie dostała sie do niego jakaś wilgoć, jeśli tak to trzeba wymyć płytkę np. acetonem, wysuszyć i dalej sprawdzać czy coś pomogło.

Jeżeli się okaże że jest uszkodzone radio, a naprawa np. będzie nieopłacalna to można takie bez problemu nabyć, za niewielkie pieniądze na popularnym serwisie aukcyjnym, potem takie radio trzeba zalogować numerem nadwozia auta. To już zrobisz w serwisie lub punkcie który się trudni naprawą odbiorników samochodowych.
  • REKLAMA
  • #5 10390892
    officez39
    Poziom 9  
    Radio jest sprawne (było misiąc temu) jest fabrycznie zamontowane i przez 3 lata jak nim jeżdże grało bez problemów. Miałem ściąganą okładzinę podłogi może tam odpieli jakieś kable, gdzieś na wysokości pedałów sprzęgła i hamulca chyba sa jakieś wtyki ale nie jestem pewien, może ktoś wie w którym miejscu jest podłączane zasilanie czy przy bezpiecznikach po kierownicą czy gdzie indziej. W instrukcji auta jest tylko schemat bezpieczników i nic więcej.
    W każdym bądź razie dzięki za podpowiedzi :D

Dodano po 1 [minuty]:

jeszcze jedno pytanko jak się te radio loguje?
  • REKLAMA
  • #6 10391016
    LWD11
    Poziom 31  
    W pamięci eeprom w odpowiednich miejscach trzeba wpisać nr VIN auta, tudzież wizyta w serwisie.
  • #7 10391024
    officez39
    Poziom 9  
    to w przypadku gdy radio się włącza ale nie działa tak?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z radiem Blaupunkt RD4 N1 MP3-03 w samochodzie Partner Tepee, które przestało działać po odłączeniu akumulatora na ponad miesiąc. Wyświetlacz radia miga, co sugeruje awarię. Proponowane rozwiązania obejmują: reset radia poprzez odłączenie zasilania, sprawdzenie połączeń kablowych, a także możliwość podłączenia innego radia w celu diagnozy. W przypadku uszkodzenia radia, zaleca się jego naprawę lub zakup nowego egzemplarza, który wymaga zalogowania numerem VIN w serwisie. Użytkownik pyta również o sposób logowania radia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA