logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N97mini - wyświetlacz czasem nie działa, dotyk działa poprawnie

basti23 13 Sty 2012 12:24 2452 4
REKLAMA
  • #1 10390296
    basti23
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Witam. Problem polega na tym że nic na nim nie widać a dotyk działa. Czasem jest tak że wyświetlacz działa normalnie przez jakieś 2 dni a potem dalej nic nie widać. Oddałem go do serwisu przed świętami. Gdy go zanosiłem telefon po włączeniu działał normalnie i serwisant testował go przez cały czas aż do zeszłej środy i mówił że wyświetlacz cały czas pracuje normalnie wcale mu się nie wyłączył. Przyniosłem go w środę do domu i w czwartek wieczorem wyświetlacz już nie działał. Dodam że telefon nie został zalany ani nic w tym stylu. Taśma też to raczej nie jest bo może ze cztery razy w życiu go rozsuwałem. Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak? Pozdrawiam.
    Proszę zmienić temat na zgodny z regulaminem. Tytuł wpisu powinien zawierać markę , model oraz skrótowy opis usterki. jever 23
  • REKLAMA
  • #2 10390590
    lolus54
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Witam, nie pamiętam dokładnie czy w tej nokii jest czujnik światła ale jeśli jest to sprawdzanie zacząłbym od niego. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 10391265
    viper1989
    Poziom 10  
    Ocena: 58
    to, ze nie byl otwierany nie wyklucza ze taśma , moze ewentualnie coś na pinie nie łączy. Może też to być filtr uszkodzony na plytce. zrob mu hard reset czasem tez pomaga
    #Caps shift (Shift)
    #Space bar (Spacja)
    #Delete button (Przycisk kasowania)
    #On button (Przycisk włączania)
    przytrzymaj je pare sek., na fonie wylaczonym
  • #5 10527339
    basti23
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Witam. Problem z telefonem rozwiązany. Powodem była wilgoć która powstała gdy telefon z zimna był przynoszony do ciepła. Gniazdo taśmy na płycie głównej zaczęło gnić wokół i dlatego obraz na lcd zanikał. Gniazdo oczyszczone i luty poprawione. jak narazie telefon działa i mam nadzieję że będzie działał. Pozdrawiam wszystkich którzy byli zainteresowani moim problemem i starali mi się pomóc. Temat zamykam
REKLAMA