logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Simlock Sagem myx-2. Czy można zdjąć simlocka bez kabelka?

noidemm 19 Gru 2004 14:47 3645 16
REKLAMA
  • #1 1072427
    noidemm
    Poziom 22  
    Ocena: 253
    Mam taki problem nie wie ktoś przypadkiem czy można zdjąć simlocka z sagema myx-2 bez kabelka. Jak tak to jakiego generatora kodów najlepiej uzyć? Jestem w tych sprawach lekko zielony
    Zdejmowałem tak simlocka z nokii a teraz siostra mnie poprosiła zebym jej zdjoł z sagema i nie mam programiku
    Słyszałem ze nie zewszystkich telefonów się da. Z góry dzięki :-)
  • REKLAMA
  • #2 1072452
    kulca
    Poziom 13  
    z tego sagema nie sciagniesz bez kabelków, nie słyszałem o kalkulatorze do Sagemów,pozostaje Sagem code reader, sagmaster, itp
  • #3 1072623
    noidemm
    Poziom 22  
    te programiki co napisałeś są to ściągania sima przez kabelek?? Możesz je tu umieścić oczywiście za punkty jak chcesz :]
  • #4 1072731
    chincza
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    SCR dostępny jest na www.techtronic.pl ale sam program bez klucza sprzętowego nie będzie działał
  • REKLAMA
  • #5 1072957
    noidemm
    Poziom 22  
    a skąd można ten klucz sprzętowy wziąść?? Możesz troche naświetlić sprawe bo nie bardzo rozumiem do czego ten program służy znaczy w jaki spoób ściaga simlocka:( Z góy dzięki
  • #6 1073289
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    musisz miec np Sagem codereader, podpinasz testpointy i sciagasz, innej rady nie ma. Koszt takiego sprzetu ok 100zl
  • #7 1073497
    noidemm
    Poziom 22  
    To że niby nie moge kupic jakiegoś kabelka na allegro i ściągnąć normalnie jak to ze wszystkimi fonami sie robi?? Przeciez nie będe płacił wkomisie 30 złotóweczek tak potrzebnych w moim życiu :)
  • #8 1074091
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    program astu , przy pomocy kabla omijasz loka ale jak wyłaczysz tel. to od nowa musisz zrobic to samo , ja tak robiłem za starych czasów .teraz mam sagmastera astu ->http://7gsm7.info/gsm/astu.zip
  • #9 1074174
    kulca
    Poziom 13  
    niestety normalnym kabelkiem tego nie zrobisz, jedynie sagem code reader jest najtanszym rozwiazaniem, kupisz na allegro, z tym ze jesli tylko dla tego jednego fona to lepiej daj w jakims serwisie te 30, zrobia Ci i bedziesz mial spokoj, poniewaz przy tym sprzecie konieczne jest lutowanie test point na plycie fona, i łatwo mozna te testpointy wypalić ( na początku kilka razy mi się to przytrafiło, kwestia wprawy)
  • #10 1074502
    plociarz
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    www.axnet.pl tam sa plytki z kabelkami do sagemów dzieki temu nie trzeba lutowac
  • REKLAMA
  • #11 1074938
    noidemm
    Poziom 22  
    Dzięki z góry wszystkim chyba jednak dam sobie spokój z tym kablem. Wtyka kosztuje 18 złotych do tego trzeba jeszcze doliczyc przesyłke i wpłate na konto:( NIe kalkuluje się jeszcze jak bym to robił w celach zarobkowych to może a tu dla siebie. Jednak dam do komisu niech mi to zrobia.
  • #12 1074940
    kulca
    Poziom 13  
    niby tak, ale ja wiem czy warto wydawac 200 zlotych na te plytki, szczególnie jak ktoś chce zdjąć jedengo simlocka. W sumie mozna sobie cos takiego samemu zrobic
  • #13 1074945
    noidemm
    Poziom 22  
    heh chyba źle spojrzałem <wow> 200 zł :( Wole oddać 30 zł niż wydać 2 banieczki na końcówki.
  • #14 1233795
    Oliv
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    CZyli podsumowujac wszystko - to zeby zarabiac kase na simlockach z sagema musze sporo zainwestowac? Co konkretnie potrzebuje oczywiscie chodzi o dobry i najlepiej tani sprzet. W sumie kazde koszty sie zwruca ale niechce duzo inwestowac.
  • REKLAMA
  • #15 1236942
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    oliv wygrzebałes posta z 20 grudnia ,a jaki sprzet masz sobie kupic na sam poczatek poszukaj na forum ,było opisywane wczesniej .Nienabijaj postów !!
  • #16 1294547
    kusiak25
    Poziom 11  
    Hmmm powiem tylko tyle ze do strszych modeli Sagema czyli do Mc 912 do Mc 959 (tak zawane lodeczki ) jest programik ktory generuje kod za pomoca ktorego sciaga sie simlocka z klawiaturki . Wiec moze do MY-X2 tesh cos takiego istnieje , a biorac pod uwage to ze w serwisowym Menu jest opcja do wpisania kod na Simlocka. W zalaczniku podaje instrukcje i programik sprawdzony na wielu modelach ;) Pozdro
    Załączniki:
    • sgmslck.zip (49.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #17 1294553
    kusiak25
    Poziom 11  
    a tutaj jest instrukcja po polsku krok po kroku , w wuzzszych modelach Mc jest o dwa miejsca mniej na kod wiec niee wpisujemy dwoch ostatnich cyfr
    Załączniki:
    • instrukcja na simlocka SAGEM.txt (1.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Zdjęcie simlocka z telefonu Sagem MY-X2 bez użycia specjalistycznego kabla jest praktycznie niemożliwe. Nie istnieją popularne kalkulatory kodów do tego modelu, a standardowe programy do generowania kodów simlocka działają tylko z odpowiednim sprzętowym kluczem lub kablem testpoint. Najtańszym rozwiązaniem jest zakup Sagem Code Reader lub Sagmaster, które wymagają lutowania testpointów na płycie telefonu, co może być trudne dla początkujących i wiąże się z ryzykiem uszkodzenia telefonu. Alternatywnie można skorzystać z usług serwisu, gdzie zdjęcie simlocka kosztuje około 30 zł. Dla starszych modeli Sagem, takich jak Mc 912 i Mc 959, istnieją programy generujące kody simlocka, które można wpisać bezpośrednio z klawiatury telefonu, jednak dla MY-X2 nie ma potwierdzonego takiego rozwiązania. Dostępne są również płytki z kablami do Sagemów, które eliminują konieczność lutowania, ale ich koszt jest wysoki (około 200 zł), co nie opłaca się przy pojedynczym telefonie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA