Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Regeneracja tonera - CANON - I-SENSYS LBP5050N

dummynisiaczek 20 Jan 2012 17:27 2209 2
    dummynisiaczek
    Level 2  
    Witam.
    Założyłam konto by uzyskać informację na temat drukarki Canon, model w tytule. Otóż dwa tonery zakończyły się po raptem 300 stronach. Ale drukuję grafiki, więc to w sumie nic dziwnego. Niestety nie chcę co chwilę płacić 250 zł za jeden toner, zamiennik wcale nie jest wiele tańszy. Pomyślałam o uzupełnianiu proszkiem, znalazłam nawet pasujące do modelu mojej drukarki. Ale niestety nie mam pojęcia jak to zrobić (począwszy od otwarcia tonera, po wiedzę gdzie ten proszek należy wsypać i ile i co zrobić aby toner z proszkiem z powrotem zaczął drukować i drukarka widziała go jako pełny toner).
    Będę ogromnie wdzięczna za pomoc!!!!
    Sir Charles
    Level 27  
    Skończyły się bo zapewne były startowe,zawsze są dużo mniejszej pojemności.
    Co do samodzielnej regeneracji to nie jest proste.Bez doświadczenia,wprawy i sprawdzonych materiałów do regeneracji nie wróżę Ci powodzenia.
    Poczytaj na forum o problemach z drukarkami HP serii CLJ CP 12,15,20 i niewłaściwą regeneracją tonerów.Będzie to dla Ciebie merytoryczna lektura.Możesz metodą prób i błędów poszukać działającego zamiennika,inaczej pozostają Ci oryginalne tonery.
    Pozdrawiam
    16misiek90
    Level 12  
    Poszukaj na znanym serwisie aukcyjnym tonerów do drukarek HP CP1215, CP1515 pasują do Twojego ( i mojego :)) Canona bez problemu, to są te same wkłady, a cena znacznie niższa. Regeneracja jest możliwa, ale jak pisze Kolega powyżej nie jest czynność polegająca tylko na dosypaniu proszku.