logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

URSUS C-360: Czy wymienić urwaną śrubę na dźwigni drążka skrętnego?

jarekfornal 20 Sty 2012 19:22 17675 5
REKLAMA
  • #1 10424751
    jarekfornal
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Mam takie pytanie rozebrałem drążek skrętny w podnośniku bo były wycieki i napotkałem się z małym problemem a mianowicie urwana jest śruba na dzwigni (zamieszczam zdjęcie) tegoż drążka i chciałbym się dowiedzieć w jakim ona jest tam celu do czego służy bo do tej pory podnośnik działał bez zarzutu
    A wymienić tę śrubę no to jest troszeczkę roboty
    zostawić tak jak było czy lepiej wymienić
    DZIĘKI URSUS C-360: Czy wymienić urwaną śrubę na dźwigni drążka skrętnego?ZA POMOC
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10424951
    ZGG
    Poziom 27  
    Ocena: 171
    A jak myślisz, w jakim celu konstruktor to tam umiescił ? Czy tylko po to a żebyś ty się oto zapytał? A powaznie, to ma za zadanie automatyczną regulacje głębokosci ten wałek skrętny, i całe to ustrojstwo. Tam na ośce masz wgłębienie, i nie da się tego inaczej ustawić. Niestety jest marne dojście to tego.
  • REKLAMA
  • #3 10427866
    jarekfornal
    Poziom 2  
    No ja wiem że nie włożyli sobie to ottak żeby to było tam ale mam takie pytanie tam była urwana śruba co reguluje tę dzwignie w jakim ma być położeniu tak jak ty piszesz że tam jest wycięcie ale według moich obserwacji to nie spełniało żadnego zadania i moje pytanie czy nic nie uszkodze jak to tak zostawie bo podnośnik działa bez zarzutu
    Co to w ogóle jest bo jeszcze tego nigdy nie rozbierałem
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 10429216
    Saper 18
    Poziom 18  
    Ocena: 186
    Jeśli nie wykorzystujesz funkcji podnośnika 'regulacja automatyczna wysokości podnoszenia względem oporu narzędzia roboczego w glebie', a zazwyczaj nikt z tego niekorzystanie to zostaw tak jak jest bo szkoda zawodu, pamiętaj włożyć nieuszkodzony drążek skrętu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 10430711
    rafałszabla
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    WITAM super sprawa i dobrze jak to zrbisz to jest poto by pług nie zagłęgiał się zbyt mocno jesli dobrze ustawisz frezy [łacznik centrlny] i w okienku wkręcisz śrubę odpowiednio [ważne ta dłuższa spreżyna ma nie mieć luzu co jest od dzwigi] to sam podnośnik automatycznie podnosi i opuszcza :D

Dodano po 46 [minuty]:

A w czasie transportu np. kosiarki ten wałek amortyzuje drgania :D
  • #6 10431547
    jarekfornal
    Poziom 2  
    Dzięki za pomoc,chyba zostawię tak jak było bo ja używam tylko tego ciągnika do lekkich robót,jeszcze raz wielkie dzięki... POZDRAWIAM.
REKLAMA