logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson DX7450 - brak druku w czerni po wymianie tuszy na zamienniki, co zrobić?

mrbenek 20 Sty 2012 20:22 2776 2
REKLAMA
  • #1 10425072
    mrbenek
    Poziom 11  
    Witam, w mojej drukarce Epson DX7450 używam zamienników. Przez jakieś 2 tygodnie drukarka nie była używana, po czym wymieniłem tusze. Przy wymianie koloru niebieskiego, musiałem wręcz siłą go wyjmować. Niestety okazało się że w przypadku tego koloru przy druku występują paski. Uruchomiłem więc czyszczenie dysz, razem wyszło gdzieś może z 10 razy. Niestety nie pomogło. Nast dnia dostałem komunikat o braku tuszów kolorowych (czarny nie). Nie mogłem w ogóle drukować więc wymieniłem tusze (myślałem że być może przez to czyszczenie głowicy tyle poszło). Teraz z kolei w ogóle nie mogę drukować w czerni. Niebieski minimalnie się polepszył. W oknie widać że czarnego pozostało już niewiele, ale nie chcę go wymieniać bo to i tak nie pomoże jak poprzednio. Co mam w takim przypadku zrobić? Sam wyczyścić głowicę czy oddać do serwisu? Błagam o jakąś radę, przez tą drukarkę już zmarnowałem tyle tuszy... i nerwów :cry:
  • REKLAMA
  • #2 10426428
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1528
    Poszukaj innych metod udrożniania głowicy. Było to poruszane na forum. Niestety czyszczenie programowe bardzo zużywa tusz.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 10428925
    Peterson1
    Poziom 18  
    Ocena: 82
    Jedyne rozwiązanie to czyszczenie głowicy specjalnym płynem. Najlepiej byłoby zdemontować głowicę i zrobić to na zewnątrz drukarki. Można też zrobić to na drukarce ale wymaga to trochę sprytu i minimalnej wiedzy.
    Muszę dodać że czyszczenie płynem nie zawsze przynosi oczekiwane efekty. Głowica może być już tak zaschnięta że nie raz to nie pomaga.
REKLAMA